«Ανήθικες δηλώσεις» Βαρβιτσιώτη κατά Ερντογάν ανακάλυψε το τουρκικό ΥΠΕΞ

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλά στους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντησή του με την υφυπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Γουέντι Μόρτον, στο ΥΠΕΞ, Αθήνα, Τρίτη 6 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Για ανήθικες δηλώσεις του  αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη «σε βάρος της Τουρκίας και του Προέδρου της» που δεν συνάδουν με την πολιτική και τη διπλωματική πρακτική κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπ. Εξωτερικών.

Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΕΞ, με το γνωστό ύφος, ζητά «υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια» από την ελληνική πολιτική ηγεσία «για να λειτουργήσουν», όπως λέει «τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών»

Αναφέρει επίσης ότι «εσκεμμένα» Έλληνες αξιωματούχοι συνεχίζουν τις «προκλήσεις κατά της χώρας μας, την κλιμάκωση της έντασης και της ρητορικής» σε μια περίοδο που, όπως λέει, γίνονται νέα βήματα για να συνεχιστεί ο διάλογος που ξεκίνησε μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ενώ καλεί την ελληνική πολιτική ηγεσία «προκειμένου να λειτουργήσουν τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών» μας να επιδεικνύει «υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια».

 

Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίες τηλεοπτικές συνενετεύξεις του Μ. Βαρβιτσιώτη δόθηκαν στον ΣΚΑΪ και στο Blue Sky.

Στην πρώτη από αυτές ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για «μεγάλη αναστάτωση» που επικρατεί στην Τουρκία και για σύγχυση ταυτότητας ενώ αναφέρθηκε σε σπασμωδικές και βεβιασμένες κινήσεις Ερντογάν που «παρά την εθνικιστική του στροφή» και «το κυνήγι μαγισσών εις βάρος αντιφονούντων» δεν κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος  

Aκολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE

Θετικός στον κορωναϊό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: