Ανοίγουν στόματα και στην Κύπρο για τον Λιγνάδη: 23χρονος καταγγέλλει βιασμό του από τον σκηνοθέτη το 2013

File Photo: Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται πολυεπίπεδα τις τελευταίες ώρες σε σχέση με τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία να προχωρήσει στην καταχώρηση της υπόθεσης κατά του πρώην μητροπολίτη, ενώ παράλληλα χθες 23χρονος προέβη σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας, κατά του Ελλαδίτη ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίησή του ενώ ήταν 15χρονών, στην Κύπρο.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι μελετήθηκαν στη Νομική Υπηρεσία οι δύο φάκελοι που σχηματίστηκαν από καταγγελίες γυναικών κατά πρώην μητροπολίτη και σύντομα καταχωρούνται οι δύο υποθέσεις που αφορούν ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση. Τώρα οι ανακριτές των δύο υποθέσεων θα σχηματίσουν τα κατηγορητήρια αφού πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις με διαφορετικές κατηγορίες και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην καταχώρηση των υποθέσεων ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με προοπτική να παραπεμφθούν για εκδίκαση ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Στο μεταξύ, χθες υποβλήθηκε η 25η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση και άσεμνη υπόθεση στην Αστυνομία, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Σώματος Χρίστο Ανδρέου να επιβεβαιώνει στον «Φ» το γεγονός. Η καταγγελία υποβλήθηκε το μεσημέρι στο ΤΑΕ Λάρνακας από 23χρονο και στρέφεται κατά του προφυλακιστέου στην Ελλάδα Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι η πρώτη καταγγελία στην Κύπρο κατά του Ελλαδίτη σκηνοθέτη.

Μιλώντας σε ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, ο 23χρονος Κύπριος κατήγγειλε ότι υπήρξε θύμα του Λιγνάδη το 2013, όταν ο σκηνοθέτης βρισκόταν εδώ για μια θεατρική παράσταση την οποία σκηνοθετούσε. Ο νεαρός ήταν τότε 15 ετών. Όπως είπε δεν ξεπέρασε ποτέ την τραυματική εμπειρία του: Σήμερα βιώνει βαριές κρίσεις πανικού, ενώ οι γονείς του δεν γνωρίζουν όσα έχει περάσει.

Όπως είπε ο 23χρονος που λάτρευε το θέατρο, στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 πήγε στο θέατρο για να δει την παράσταση που σκηνοθετούσε ο Δ. Λιγνάδης. Καθόταν στην τρίτη σειρά, όταν κατά τη διάρκεια της παράστασης ένιωσε έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας να τον κοιτάζει επίμονα. Δεν έδωσε σημασία και συνέχισε να παρακολουθεί το έργο. Όταν τελείωσε η παράσταση και φεύγοντας από τον χώρο, ένιωσε ένα άγγιγμα στον ώμο. Γυρίζοντας να δει ποιος είναι, είδε τον Δ. Λιγνάδη τον οποίο δεν γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο γνωστός ηθοποιός του συστήθηκε και του είπε ότι είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης. Το παιδί ενθουσιάστηκε αφού ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε κάποιον γνωστό σκηνοθέτη από κοντά. Ο κ. Λιγνάδης τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του 23χρονου, του πρότεινε να πάνε σε ένα πιο ήσυχο μέρος για να μιλήσουν. Το μόνο που θυμάται είναι ότι ήταν ένας σκοτεινός χώρος με ελάχιστο φως, χώρος που κατά πληροφορίες, είχε παραχωρηθεί προσωρινά για διαμονή από το θέατρο στον κ. Λιγνάδη. Εκεί ο σκηνοθέτης φέρεται να του είπε ότι μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός ηθοποιός και ότι θα τον βοηθούσε να κάνει σημαντικές γνωριμίες. Η κατάσταση, όμως, δεν άργησε να ξεφύγει: ο γνωστός σκηνοθέτης φέρεται να ζήτησε από τον 15χρονο να του κάνει μασάζ γιατί φαινόταν «σφιγμένος» και στη συνέχεια τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Στο μεταξύ, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της μετά τις καταγγελίες εκπαιδευτικού για παρενόχλησή της, χθες αυτή «έπεσε» πρόσωπο με πρόσωπο με το άτομο το οποίο κατάγγειλε, εντός του σχολικού χώρου. Παρά το γεγονός ότι η καθηγήτρια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και απουσίαζε από το σχολείο, με την επιστροφή της χθες στη σχολική μονάδα βρέθηκε ενώπιος ενωπίω.

Η Αστυνομία θα λάβει καταθέσεις από εμπλεκόμενα άτομα για να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη και αν όντως διαπράχθηκε παρενόχληση.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Συστηματικά βασανιστήρια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην ενόργανη: Δραματική έκκληση 22 αθλητών σε Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: