Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης Marfin: Τέσσερις νέοι ύποπτοι στο μικροσκόπιο, λέει η ΕΛ.ΑΣ. [συγκλονιστικό βίντεο]

File Photo Δραματικό στιγμιότυπο από τον εμπρησμό της Marfin Screenshot via YouTube video franrobb27




Νέα στοιχεία και μαρτυρίες προέκυψαν σύμφωνα με την Αστυνομία  για τέσσερα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου περί εμπλοκής τους στον φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου -στις 5 Μαΐου.

Ο εμπρησμός έγινε το 2010 κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων για τα οικονομικά μέτρα – φέρεται να προέκυψαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και τα οπoία είχαν σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τα γεγονότα του 2010

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Για το συγκεκριμένο θέμα έκανε ανάρτηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πιο συγκεκριμένα έγραψε «Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

 

Δημοσιεύτηκε από Michalis Chrisochoidis στις Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα που ουδέποτε έχουν κατηγορηθεί ή αναφερθεί για εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμιά καταδίκη για την εν λόγω επίθεση, παρ’ ότι είχαν κατηγορηθεί σε διαφορετικές χρονικές φάσεις 3-4 άτομα.

Ορισμένοι εκ των αναφερομένων στον εν λόγω φάκελο θεωρούνται ακόμη και σήμερα ενεργοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ ορισμένοι άλλοι έχουν αποστασιοποιηθεί.

Όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές πηγές στον νέο φάκελο που έχει σχηματισθεί υπάρχει πλήρης ανάλυση οπτικοακουστικού υλικού από τα επεισόδια εκείνης της ημέρας, ενώ φαίνεται να έχουν υπάρξει νέες κρίσιμες μαρτυρίες για τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων πριν από δέκα περίπου χρόνια.

Τότε ομάδα ατόμων, από τον αναρχικό χώρο έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η πυροσβεστική και τρία άτομα πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

Το 2013 στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

HJ με πληροφορίες από ethnos.gr, Open TV, Mega TV

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η Χιονονιφάδα, έπειτα από 12 χρόνια στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών, ξεκουράζεται πλέον στο νέο της σπίτι

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: