Αναστασιάδης προς Λουτ: Να επιδείξει θετική βούληση η τουρκική πλευρά για αποτέλεσμα στη Γενεύη

Ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την σημερινή συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ




Στη διάρκεια της συνάντησης με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Τζέϊν Χολ Λουτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητα του ιδίου και της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει εποικοδομητικά και δημιουργικά στη διάσκεψη της Γενεύης.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχή την ίδια θετική βούληση να επιδείξει και η τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη για την Κύπρο.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου για τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την κυρία Λουτ το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως της προετοιμασίας της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου, η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα, όπως αυτά τυγχάνουν διευθέτησης από τα Ηνωμένα Έθνη, σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη.

Η απεσταλμένη του ΓΓ θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ στις δυόμιση το απόγευμα και τα ξημερώματα θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Ερντογάν κώφευσε για το Κυπριακό αλλά ο Τσαβούσογλου απάντησε σε Μισέλ και Ούρσουλα: Στο κάδρο και τα ευρωτουρκικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: