Αναστασιάδης: Φάρος στα βήματα των αγώνων μας οι μάχες της Κλαίρης Αγγελίδου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εκφωνεί επικήδειο στην κηδεία της Κλαίρης Αγγελίδου. KΥΠΕ/ΓΤΠ/Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Οι μάχες της Κλαίρης Αγγελίδου θα αποτελέσουν τον φάρο που θα καθοδηγεί τα βήματα των δικών μας αγώνων, μέχρι να μπορούμε, όπως αυτή οραματίστηκε, να περπατάμε ελεύθεροι σε κάθε σπιθαμή τούτου του τόπου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον επικήδειο του λόγο στην κηδεία της πρώην Υπουργού Παιδείας, Κλαίρης Αγγελίδου, που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως αυτό που καθόρισε την Κλαίρη Αγγελίδου ως άνθρωπο και καθοδήγησε διαχρονικά τον βηματισμό της διαδρομής της, ήταν το όραμα μιας ελεύθερης και ευημερούσας πατρίδας.

Αρχής γενομένης από τη σημαίνουσα συμμετοχή και ανυπολόγιστη συνεισφορά της στην πιο λαμπρή σελίδα της νεότερης κυπριακής Ιστορίας, αυτής του απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955-‘59. Είναι τις αρχές και αξίες αυτού του Αγώνα που έταξε εαυτόν να υπηρετεί στη συνέχεια, ξεχωρίζοντας ως μία εμβληματική μορφή της πολιτικής ζωής της Κύπρου, τόσο ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και ως Υπουργός Παιδείας“, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η χαρισματική και προικισμένη προσωπικότητά της Κλαίρης Αγγελίδου, στην οποία συνέκλιναν τα χαρακτηριστικά του ήθους, της συνέπειας, της σοβαρότητας της σκέψης και της υψηλής παιδείας, της επέτρεψαν να διαπρέψει ως άνθρωπος του πνεύματος και να συνεισφέρει, ως πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού, τα μέγιστα στη διαφύλαξη και τη διάδοσή του.

Τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά, αλλά και οι βαθιές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες, οι οποίες τη διέκριναν, της επέτρεψαν, παράλληλα, αποτιμώντας την αξία της φιλανθρωπίας, να ταυτίσει το όνομά της με ευγενείς πράξεις και έργα αφειδώλευτης ευεργεσίας προς τους συνανθρώπους της και την κοινωνία ευρύτερα, σημείωσε.

“Αγαπημένη μου Κλαίρη, αξιώθηκα να συμπορευθώ στην πολιτική μου διαδρομή και να δώσω μαζί σου κοινούς αγώνες, τόσο στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού όσο και από τα έδρανα της Βουλής”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε πως “η Κύπρος, που αγάπησες και σε αγάπησε, που τίμησες και σε τίμησε, μετρά διπλά τον χαμό σου, αναγνωρίζοντας τη συνολική, ανεκτίμητη προσφορά σου στην Πατρίδα, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, ως υψηλή κληρονομιά και βαριά παρακαταθήκη χρέους”.

Χρέους, που επιτάσσει τη σπουδή και τη μίμηση του φωτεινού σου παραδείγματος, ως αγωνίστριας, ως  εκπαιδευτικού, ως πολιτικού και κυρίως ως ανθρώπου που άφησε έντονο το αποτύπωμα της δράσης του στον αγώνα για τη δικαίωση και την απελευθέρωση της πατρίδας μας, σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η απώλεια της Κλαίρης Αγγελίδου μας καθιστά φτωχότερους, αλλά οι παρακαταθήκες της μας καθιστούν σημαντικά πλουσιότερους.

“Να γνωρίζεις αγαπημένης μας Κλαίρη ότι, κρατώντας ως φυλαχτό τον Στερνό σου Λόγο, οι δικές σου μάχες θα αποτελέσουν τον φάρο που θα καθοδηγεί τα βήματα των δικών μας αγώνων, μέχρι να μπορούμε, όπως εσύ οραματίστηκες, να περπατάμε ελεύθεροι σε κάθε σπιθαμή τούτου του τόπου. Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Κλαίρη και υποσχόμαστε πως αιωνία θα είναι η μνήμη σου”, κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΑΡ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Κυπριακή Βουλή στη μνήμη της αγωνίστριας Κλαίρης Αγγελίδου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: