Αυξημένη αισιοδοξία Κυπρίων επιχειρηματιών για αύξηση των εσόδων τους, σύμφωνα με έρευνα της PwC

Photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




Αυξημένα επίπεδα αισιοδοξίας ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ηγέτες της Κύπρου αποτυπώνουν τα αποτελέσματα της 10ης ετήσιας τοπικής έρευνας της PwC για τους CEOs, η οποία έγινε στο πλαίσιο της 24ης παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 5.050 CEOs από 100 χώρες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 135 επιχειρηματικοί ηγέτες από την Κύπρο, καταγράφοντας ρεκόρ συμμετοχής, οι CEOs στην Κύπρο δηλώνουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές αύξησης των εσόδων στους επόμενους 12 μήνες με ποσοστό 77%, ενώ όταν ο χρονικός ορίζοντας διευρύνεται στα τρία χρόνια, το ποσοστό αισιοδοξίας ανεβαίνει στο 88%.

Αναφορικά με τις απειλές για την ανάπτυξη, η πανδημία έχει τον κυρίαρχο ρόλο, με ποσοστό 59% των CEOs στην Κύπρο να δηλώνουν πολύ προβληματισμένοι όσον αφορά τις επιπτώσεις που μια πανδημία ή υγειονομική κρίση μπορεί να έχει στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας τους.

Την πεντάδα των πιο σημαντικών επιχειρηματικών, οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών απειλών στην Κύπρο, σύμφωνα με την έρευνα της PwC Κύπρου, συμπληρώνουν η αβεβαιότητα της οικονομικής ανάπτυξης με 53% (σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι που ήταν 32%) και η γεωπολιτική αβεβαιότητα με το ίδιο ποσοστό (53%). Ακολουθεί η αβεβαιότητα για τη χάραξη πολιτικής με 43% (σε σχέση με 26% το 2020) και η υπερβολική ρύθμιση με 39%.

Σε σχέση με την ψηφιακή επιτάχυνση, το ποσοστό των CEOs στην Κύπρο που σχεδιάζει να αυξήσει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό κατά τα επόμενα 3 χρόνια ανέρχεται σε 83%.

Την ίδια στιγμή, οι CEOs στην Κύπρο φαίνεται να τοποθετούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το απόρρητο προσωπικών δεδομένων (52%) πιο χαμηλά σε σχέση με τις επενδύσεις που προγραμματίζουν για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

«Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνοαπειλές προβληματίζουν τους CEOs σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, εντούτοις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη πεντάδα των ανησυχιών τους», αναφέρεται στην έρευνα της PwC Κύπρου.

Αναφορικά με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, στην έρευνα της PwC Κύπρου αναφέρεται ότι η κλιματική αλλαγή και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος απασχολούν τους CEOs στην Κύπρο, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, καθώς μόνο το 28% το βλέπουν ως σημαντική απειλή για την επικείμενη ανάπτυξη της εταιρείας τους, ενώ μόλις το 30% των επιχειρηματικών ηγετών στην Κύπρο περιλαμβάνει την κλιματική αλλαγή στις στρατηγικές δραστηριότητες που αφορούν τη διαχείριση κινδύνων.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Στη Γενεύη για διμερείς συναντήσεις για την άτυπη συνάντηση 5+1 για την Κύπρο ο Γκουτέρες: Το πρόγραμμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: