ΑΕΚ: Με επική ανατροπή προκρίθηκε στον τελικό European Cup χάντμπολ

Η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 21-13, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια… στάθηκαν στο ύψος τους και πλέον θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης απέναντι στη νικήτρια του ζευγαριού Ανόρθωση-Ίσταντς. photo: aekbcgr




Μετά από συγκλονιστική ανατροπή η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη, 31-31 με την Γκορένιε Βελένιε, στη Σλοβενία, στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του European Cup και προκρίθηκε στον διπλό τελικό, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει με 31-29.

Η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 21-13, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια… στάθηκαν στο ύψος τους και πλέον θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης απέναντι στη νικήτρια του ζευγαριού Ανόρθωση-Ίσταντς, καθώς οι δύο ομάδες θα λύσουν σήμερα (24/4, 16:00) τις διαφορές τους στη Σουηδία.

Η κυπριακή ομάδα είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στη Λευκωσία με 26-24. Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 15 και 22 Μαΐου. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ προκρίνεται σε ευρωπαϊκό τελικό. Το 2018, η ΑΕΚ είχε απωλέσει το τρόπαιο από την Ποτάισα Τούρντα.

Η Γκορένιε προηγήθηκε με 4-0 και καθώς η ΑΕΚ δεν λειτουργούσε επιθετικά και αμυντικά, οι Σλοβένοι ξέφυγαν με 21-13 και 22-14. Μετά το 25-17, η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια ανέβασε ρυθμό, πίεσε στην άμυνα και βρήκε σκορ με τους Τζήρα, Λέμος και Μπουνέτα να βρίσκουν γκολ, για να μειώσει στο γκολ (27-26). Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Φλορίδο, το ήθελαν περισσότερο, όπως αποδείχτηκε και έκαναν ό,τι χρειαζόταν στο τέλος για να πάρουν μία μεγάλη πρόκριση, μετά το τελικό 31-31.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Λευτέρης Πετρούνιας: Πέμπτη φορά χρυσός στην Ευρώπη ο “Άρχοντας των Κρίκων” [video, photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: