Εφιάλτης με τουλάχιστον 3.500 κρούσματα χθες: Συνεχή αύξηση βλέπει ο Αρκουμανέας

Γυναίκα περπατά εμπρός από ελληνικές σημαίες στην Πλατεία Συντάγματος , Τρίτη 23 Μαρτίου 2021. Εξέδρες με 200 σημαίες έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Εφιαλτικές είναι οι προοπτικές για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας όπως προϊδέασε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, λέγοντας ότι “θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων”.

Παράλληλα πληροφορίες “δείχνουν” ότι σήμερα οδεύουμε σε ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 3.000 κρούσματα και ίσως ξεπεράσουμε το απόλυτο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας το οποίο είχε σημειωθεί στις 17 Μαρτίου 2021 και αφορούσε σε 3.465 κρούσματα.

  • Η μαύρη εικόνα συμπληρώνεται από τις προβλέψεις των ειδικών για σοβαρότατη αύξηση τόσο στους θανάτους όσου και στους διασωληνωμένους ασθενείς.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας προέβη σε δηλώσεις και προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες με υπομονή και θέληση και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία».

  • Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Ευχαρίστησε, επίσης, την Εκκλησία «για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη ενάντια στον κορωναϊό».

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, και τον επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Οργανισμού, Στράτο Γεραγώτη.

Στη συνομιλία του με τον Αρχιεπίσκοπο παρέστη και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης, Βαρνάβας Θεοχάρης.

Αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, αναμένει την κορύφωση του τρίτου κύματος τις επόμενες ημέρες -γύρω στις 25 με 26 Μαρτίου.

Εξήγησε ότι η κορύφωση θα έχει διάρκεια λόγω της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων και της μη τήρησης των περιορισμών του lockdown και τα περιστατικά θα φτάσουν μετά τις 15 Απριλίου σε άκρως διαχειρίσιμο αριθμό δηλαδή 1.200, 1.000 και κάποιες ημέρες λιγότερα από 1.000 περιστατικά.

Εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν υψηλά τις επόμενες τρεις εβδομάδες αλλά δεν θα αυξάνονται και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση.

Χαρακτήρισε προεξοφλημένο γεγονός την αύξηση των θανάτων για ένα χρονικό διάστημα λέγοντας ότι αναμένονται από 40 έως και 70 νεκροί κάποιες ημέρες, ενώ οι νοσηλευόμενοι σε κλίνες ΜΕΘ μπορεί να ξεπεράσουν τους 750.

HJ με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Πέτσας αποκλείει άνοιγμα καταστημάτων στις 29 Μαρτίου: Ζοφερή πρόβλεψη για 70 νεκρούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: