Ζητώ συγγνώμη, δεν δήλωσα ποτέ κατά των αμβλώσεων διευκρινίζει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του κ. Κυμπουρόπουλου στο OPEN ΤΩ




«Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων», δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σχολιάζοντας την απόφασή του να ταχθεί κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη», ανέφερε μιλώντας στο  OPEN και εξήγησε: «Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχει και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα», τόνισε. «Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων και αυτό που ψήφισα εγώ είναι κάτι που ψήφισα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του, οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων», συμπλήρωσε.

«Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν να κρατήσουν το παιδί αλλά δεν μπορούν να υπάρχει ένα σύστημα να το υποστηρίξει. Το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων. Επικοινωνήσαμε με το κόμμα και πριν και μετά την ανακοίνωσή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια διαδικασία που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου», είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Mε πληροφορίες από OPEN TV 

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NΕWS GOOGLE

Νάσος Ηλιόπουλος: Η επίμονη άρνηση της ΝΔ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι επικίνδυνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: