Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί στην Ιταλία από την αρχή της πανδημίας  

File Photo Ιταλός στρατιωτικός φρουρεί είσοδο πόλης στην οποία έχει απαγορευτεί η είσοδος λόγω κορωναϊού ΕΡΑ/ NICOLA FOSSELLA μέσω ΚΥΠΕ
Από την αρχή της πανδημίας του νέου κορωναϊού μέχρι σήμερα, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 100.103 άνθρωποι. Τα νέα περιστατικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 13.902, με 318 θανάτους.

Πραγματοποιήθηκαν 184.684 διαγνωστικά τεστ, το 7,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, το ποσοστό των θετικών τεστ άγγιξε το 10%.

Παράλληλα, στην πόλη Μπρέσια (πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας) στις ΜΕΘ έχει μείνει κενό μόνο το 10% των κλινών, ενώ και στην Φλωρεντία, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα, «οι μολύνσεις αυξάνονται και η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται όλο και πιο δύσκολη».

Χθες, στην χώρα καταγράφηκαν 20.765 κρούσματα και 207 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας βρίσκονται 95 περισσότεροι ασθενείς, και 687 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE 

Μεγάλο σκάνδαλο στη Γερμανία λόγω δωροληψίας πολιτικών για την αγορά μασκών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: