Ο Πέτσας αποκλείει άνοιγμα καταστημάτων στις 29 Μαρτίου: Ζοφερή πρόβλεψη για 70 νεκρούς

Ένα τεράστιο πανό με αναφορά στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αναρτήθηκε σήμερα, στην πρόσοψη του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, Τρίτη 23 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/STR




«Στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί» ξεκαθάρισε οι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που επεσήμανε πως εφόσον χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες επιτάξεις κλινικών και υπηρεσιών.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, αναμένει την κορύφωση του τρίτου κύματος τις επόμενες ημέρες -γύρω στις 25 με 26 Μαρτίου.

Εξήγησε ότι η κορύφωση θα έχει διάρκεια λόγω της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων και της μη τήρησης των περιορισμών του lockdown και τα περιστατικά θα φτάσουν μετά τις 15 Απριλίου σε άκρως διαχειρίσιμο αριθμό δηλαδή 1.200, 1.000 και κάποιες ημέρες λιγότερα από 1.000 περιστατικά.

Εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν υψηλά τις επόμενες τρεις εβδομάδες αλλά δεν θα αυξάνονται και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση.

Χαρακτήρισε προεξοφλημένο γεγονός την αύξηση των θανάτων για ένα χρονικό διάστημα λέγοντας ότι αναμένονται από 40 έως και 70 νεκροί κάποιες ημέρες, ενώ οι νοσηλευόμενοι σε κλίνες ΜΕΘ μπορεί να ξεπεράσουν τους 750.

«Δεν το λέω για να φοβίσω αλλά για να πάρουμε τα μέτρα μας, για να δώσω αισιοδοξία ότι φτάνουμε στην κορυφή, θα αρχίσει η αποκλιμάκωση», τόνισε ο καθηγητής κ. Τζανάκης, σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ πρέπει να προετοιμαστεί γιατί αυτή είναι η κατάσταση που θα κληθεί να διαχειριστεί «αντέξει δεν αντέξει».

Πρόσθεσε ότι το μείγμα των μέτρων πρέπει να αρχίσει να αλλάζει και πως η λέξη «χαλάρωση» δεν είναι σωστή, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι «ανοίγματα με εγρήγορση».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021: Έφιππο τμήμα, ιστορικές σημαίες, άρματα μάχης και διελεύσεις μαχητικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: