«Βόμβα» με 555.402 ανασφάλιστα οχήματα: Τι λέει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

File Photo: Αστυνομικός έλεγχος σε οχήματα, Το 2020 έγιναν 643.718 έλεγχοι και δεν βρέθηκαν ασφαλισμένα 56.757 δηλαδή ποσοστό 8,82% . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ, μέσω ΚΥΠΕ
Στοιχεία – σοκ για τα ανασφάλιστα οχήματα ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media ο πρόεδρος της επιτροπής της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Ζορμπάς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζορμπάς, εκτιμάται πως τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν τις 555.000, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων την τρέχουσα χρονιά.

«Γίνεται προσπάθεια ενοποίησης των μητρώων, όλων των φορέων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επομένως ακριβής εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων», σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ζορμπάς.

Όπως γνωστοποιεί ο ίδιος, τα στοιχεία που παραθέτει είναι από την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής αυτοκινήτων, κατά τη γενική συνέλευση της ένωσης.

Πιο αναλυτικά στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

«Το 2020 έγιναν 643.718 έλεγχοι-ερωτήματα από την Τροχαία-Λιμεναρχειο-ΑΑΔΕ και δεν βρέθηκαν ασφαλισμένα 56.757 δηλαδή ποσοστό 8,82%. Αν λάβουμε υπόψιν μας τα ασφαλισθέντα οχήματα που ήταν 6.261.993 το 2019 και 6.299.174 το 2020 τότε με βάση αυτό το ποσοστό προκύπτει μια εκτίμηση ανασφάλιστων οχημάτων, 555.402 οχήματα.

Για την επίλυση του θέματος γίνεται προσπάθεια ενοποίησης των μητρώων όλων των φορέων από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επομένως ακριβής εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και εφαρμογή των διατάξεων της Νομοθεσίας. (Στοιχεία από την ενημέρωση της επιτροπής αυτοκινήτων στην ΓΣ της ΕΑΕΕ)».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ελεύθερα να κυκλοφορούν στις πόλεις αυτοκίνητα χωρίς οδηγό: Νομοσχέδιο στη Βουλή

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: