Τουριστικές προσδοκίες: Γερμανική αποθέωση για τα «Covid Free» ελληνικά νησιά * Αισιόδοξα μηνύματα και από Ρωσία

FILE PHOTO: Το Καστελόριζο από τα πρώτα covid free νησιά μας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ /ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μέσα Μαΐου η Ελλάδα θέλει να ξεκινήσει η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος και ο υπουργός Τουρισμού διαβεβαιώνει ότι η χώρα μας είναι πλήρως προετοιμασμένη ώστε να προσφέρει ποιοτικές και ταυτόχρονα ασφαλείς υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες της.

Σε συνέντευξή του στο Politico, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης είχε σημειώσει ότι «είμαστε σχετικώς βέβαιοι ότι η 14η Μαΐου είναι ασφαλής, καθώς θα έχουμε ως συμμάχους τον καλό καιρό και την πρόοδο των εμβολιασμών. Το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν με σιγουριά είναι ότι το 2021 θα αποδειχθεί καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά».

Η Berliner Morgenpost σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «”Covid Free” νησιά περιμένουν τουρίστες», γράφει ότι «Φούρνοι, Χάλκη, Λειψοί ή Γαύδος είναι μερικά από τα δεκάδες μικρά ελληνικά νησιά που υπόσχονται ονειρικές παραλίες και διακοπές χωρίς κορωνοϊό»

Την ίδια ώρα η Ελλάδα συγκαταλέγεται για μία ακόμη χρονιά ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες, με τους tour operators που ειδικεύονται σε ταξίδια προς τη χώρα μας και παράγοντες της τοπικής αγοράς να εκτιμούν πως εφέτος, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 400.000 έως 500.000 Ρώσοι.

Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα προέκυψε στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2021 της Ρωσίας, που πραγματοποιείται από τις 16 έως σήμερα 18 Μαρτίου, στο Crocus Expo City της Μόσχας και στην οποία λαμβάνει μέρος ο ΕΟΤ μετά από ένα χρόνο απουσίας εξαιτίας της πανδημίας.

Η ελληνική συμμετοχή, μάλιστα, απέσπασε χθες και το βραβείο «Bright Exhibiting», που παρέλαβε από τον Διευθυντή της ΜΙΤΤ, Artem Chernyshev, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Η Ελλάδα συμμετέχει εφέτος ως partner country με περίπτερο 153 τ.μ., όπου κυριαρχεί το σύνθημα της νέας διαφημιστικής εκστρατείας για τον ελληνικό τουρισμό «All you want is Greece», καθώς και πέντε συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων τους μεγαλύτερους tour operators της Ρωσίας για ελληνικούς προορισμούς, Mouzenidis Travel και ΤΕΖ Τοur.

Χάρης Θεοχάρης: «Η Ελλάδα ιδανική επιλογή διακοπών»

Την πρώτη μέρα της έκθεσης στο ελληνικό περίπτερο προβλήθηκε μήνυμα-κάλεσμα του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, προς τους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Ο υπουργός Τουρισμού, αφού επισήμανε την πλήρη προετοιμασία της Ελλάδας ώστε να προσφέρει ποιοτικές και ταυτόχρονα ασφαλείς υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες της, με τον σχεδιασμό ενός λεπτομερούς επιχειρησιακού πλάνου ανοίγματος του τουρισμού, υπογράμμισε:

«Παραδοσιακά, τόσο ο luxury τουρισμός και o τουρισμός ευεξίας, o προσκυνηματικός τουρισμός, όσο και το δίπτυχο “ήλιος και θάλασσα”, κερδίζουν τις καρδιές των φίλων επισκεπτών από τη Ρωσία. Αυτό πιστεύουμε ότι ειδικά φέτος μπορεί να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο και να πετύχουμε ακόμη πιο πολλούς ευχαριστημένους τουρίστες. Το έχουμε όλοι ανάγκη! Και για αυτό δουλέψαμε σκληρά και δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε και αυτό το καλοκαίρι, η Ελλάδα να αποδειχθεί ιδανική επιλογή διακοπών. Σας περιμένουμε!»

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου παραβρέθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα, Αικατερίνη Νασίκα, και ο Γενικός Πρόξενος, Νικόλαος Κρίκος, ενώ σήμερα ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει ως partner σε μεγάλη εκδήλωση του ΤΕΖ Tour για στελέχη τουριστικών γραφείων, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του τουριστικού κλάδου, στην οποία θα απευθύνει νέο μήνυμα ο κ. Θεοχάρης.

Συνολικά στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος 50 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και 15 εθνικές αποστολές, ενώ έως τώρα την έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 18.000 εκπρόσωποι της ρωσικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

Berliner Morgenpost: «”Covid Free” νησιά περιμένουν τουρίστες»

«Φούρνοι, Χάλκη, Λειψοί ή Γαύδος: Δεκάδες μικρά ελληνικά νησιά υπόσχονται ονειρικές παραλίες και διακοπές χωρίς κορωνοϊό», γράφει η Berliner Morgenpost σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο: «”Covid Free” νησιά περιμένουν τουρίστες». Αναλυτικά το ρεπορτάζ της Berliner Morgenpost:

Ποιός δεν γνωρίζει νησιά όπως τη Μύκονο, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο; Τι γίνεται όμως με νησιά όπως οι Φούρνοι, η Χάλκη και η Ερεικούσα; Είναι μόνο τρία από τουλάχιστον 35 νησάκια των οποίων ο πληθυσμός έχει ήδη εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστεί σύντομα. Με τίτλο “Covid Free” τα νησιά αυτά διαφημίζονται ως τουριστικοί προορισμοί για όσους αναζητούν χαλάρωση μακριά από μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία.

Μέσα Μαΐου η Αθήνα θέλει να ξεκινήσει η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος στη χώρα. Ευπρόσδεκτοι είναι μόνο εκείνοι, οι οποίοι είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν αποδεδειγμένα αντισώματα, είτε φέρουν πρόσφατο αρνητικό τεστ PCR.

To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλων αυτών των μικρών νησιών είναι ότι βρίσκονται μακριά από κλασικούς τουριστικούς προορισμούς. Όπως είναι για παράδειγμα το Καστελόριζο, το ανατολικότερο ελληνικό νησί. Έχει έκταση 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται 125 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου στα ανοιχτά των νοτίων τουρκικών ακτών. Οι περίπου 500 κάτοικοι ήταν οι πρώτοι νησιώτες που εμβολιάστηκαν ήδη τον Ιανουάριο και με τις δύο δόσεις. Το 90% εξ αυτών ζει από τον τουρισμό. Το καλοκαίρι το νησί φιλοξενεί γύρω στους 1.000 επισκέπτες.

Όποιος θέλει να δει και να γνωρίσει από κοντά ειδυλλιακά τοπία έχει πολλές επιλογές: Και οι κάτοικοι των νησιών Μεγανήσι, Κάστος, Θύμαινα, Κάλαμος, Φούρνοι και Οινούσσες έχουν εμβολιαστεί. Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί σε Φολέγανδρο, Σύκινο, Ψέριμο και Αντίπαξοι.

Κοινό στοιχείο των νησιών είναι ότι δεν διαθέτουν αεροδρόμιο και είναι προσβάσιμα μόνο με φεριμπότ, ορισμένα μάλιστα μόνο μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Πολυτελή καταστήματα και νυχτερινά κλαμπ δεν υπάρχουν. Όποιος θέλει να κάνει εκεί διακοπές πρέπει να αγαπά και λίγο την περιπέτεια. Τα νησιά αυτά το ανταποδίδουν και με το παραπάνω».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και dw.com

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Οι Βρετανοί αναμένουν ότι ο ελληνικός τουρισμός θα έχει επιτυχία μετά την πανδημία…

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: