Το ΝΑΤΟ έχει σοβαρές ανησυχίες και διαφορές με την Τουρκία, λέει ο Στόλτενμπεργκ: Αλλά, τί να κάνουμε…

O Γενς Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. EPA/STEPHANIE LECOCQ




To NATO ανησυχεί για τις σοβαρές διαφορές που έχουν ανακύψει σε σχέση με την Τουρκία, αλλά θα παραμείνει πλατφόρμα διαλόγου και επίλυσης διαφορών, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι, “εξέφρασα τις σοβαρές ανησυχίες μου και υπάρχουν σοβαρές διαφορές και ζητήματα, από το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα S400 ή για ζητήματα δημοκρατία στο εσωτερικό της Τουρκίας“.

Αλλά, συνέχισε, “είμαστε 30 διαφορετικά μέλη, με διαφορετική γεωγραφία και πολιτικά κόμματα στις κυβερνήσεις, οπότε υπάρχουν διαφορές και θα συνεχίσουν να υπάρχουν”.

Οπως είπε, “θέλουμε το ΝΑΤΟ να μπορεί να είναι πλατφόρμα διαλόγου να συζητιούνται αυτά τα θέματα, από την Ανατολική Μεσόγειο και οτιδήποτε άλλο. Σκοπός μας είναι να μειώσουμε την ένταση, όπως με το μηχανισμό αποτροπής σύγκρουσης στην Ανατολική Μεσόγειο και τώρα βλέπουμε ότι βοηθήσαμε στο να ξεκινήσουν οι διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Αθανασίου/ΓΒΑ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Οι κινήσεις των επόμενων ημερών για τις φρεγάτες: Κανείς από τους «μνηστήρες» του Π.Ν. δεν έχει πει την τελευταία λέξη του…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: