Το ΦΕΚ με όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα ανά δραστηριότητα και περιοχή

Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Σε ισχύ βρίσκονται από τις 6 το πρωί τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Οι νέες προβλέψεις θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ

Τι αλλάζει στα SMS

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, οι κωδικοί μετακίνησης (sms) 2,3 και 6 αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε α πόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Για το SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα, εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Το τσικνίζουν… διαδικτυακά οι δήμοι της Αττικής: Συναυλίες, διαγωνισμοί αποκριάτικης στολής και μαθήματα ρούμπας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: