To Facebook έσβησε φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από πορεία για τον Κουφοντίνα: Μπλόκο και σε σχόλια χρηστών

Διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας υπέρ του απεργού πείνας και καταδικασμένου για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Αθήνα, Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση του Facebook να μπλοκάρει το προφίλ του φωτογράφου και προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριου Λώλου με αφορμή φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε αυτό από πρόσφατη πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα υπέρ του αιτήματος Κουφοντίνα.

«Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς», ανέφερε το μήνυμα της πλατφόρμας.

Τις τελευταίες ημέρες ανάλογες κινήσεις (μπλοκάρισμα) βάσει της πολιτικής του facebook, μαρτυρείται ότι έχουν καταγραφεί και σε σχόλια χρηστών υπέρ του απεργού πείνας.

Μάλιστα η εφημερίδα «Αυγή»  επκοινώνησε με το Facebook προκειμένου να διαπιστώσει αν ισχύουν οι καταγγελίες χρηστών του συγκεκριμένου μέσου ότι διαγράφονται σχόλιά τους που υποστηρίζουν το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ερώτημα της «Αυγής»

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν πληθύνει οι δημόσιες καταγγελίες αναφορικά με αφαίρεση αναρτήσεων ή ακόμα και “πάγωμα” λογαριασμών χρηστών, ύστερα από αναρτήσεις που αφορούσαν στην απεργία πείνας του φυλακισμένου Δημήτρη Κουφοντίνα και ουχί τη δράση του προ της φυλάκισής του. Πιο συγκεκριμένα στους χρήστες αυτούς εμφανίστηκαν μηνύματα όπως “It looks like something you posted doesn’t follow our Community Standards” ή «Η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις». Υπήρξαν επίσης καταγγελίες για περιορισμό λογαριασμών για επτά ημέρες», ανέφερε μεταξύ άλλων το avgi.gr σε μήνυμα προς το Facebook.

Aκολούθως ζήτησε απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις:

  • Με ποια διαδικασία ελέγχει το facebook το περιεχόμενο;
  • Τι ρόλο παίζει η εταιρία σας σε αυτή τη διαδικασία;
  • Έχετε παρατηρήσει αύξηση των καταγγελιών που κάνουν άλλοι χρήστες για τέτοιες αναρτήσεις;
  • Έχει συμπεριληφθεί στον «αλγόριθμο» του facebook κάποια σχετική λέξη-κλειδί, με αποτέλεσμα να «κόβονται» αυτόματα οι αναρτήσεις που την περιλαμβάνουν;

Facebook: Δεν έχουν θέση τρομοκράτες, βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οργανώσεις μίσους

Το Facebook απάντησε στην «Αυγή», μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας επικοινωνίας, με την εξής δήλωση:

«Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram.

Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση. Η ουδέτερη τοποθέτηση αναφορικά με τρομοκρατικές ομάδες και η πληροφόρηση των Μέσων σχετικά με τις ενέργειές τους δεν αντιτίθενται στους κανόνες μας».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η απάντηση του Open στον Αλέξη Κούγια για την Κατερίνα Καινούργιου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: