Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και το ελληνογαλλικό αγκαζέ στοιχειώνουν τον τουρκικό Τύπο που βλέπει ξανά φαντάσματα

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Σαρλς Ντε Γκολ κατά τον πλου του στη Μεσόγειο με τα πλοία ασφαλείας που το συνοδεύουν. Ανάμεσά τους, πρώτο στην αρμάδα η ελληνική φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ. Πηγή φωτογραφίας: Twitter Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γαλλίας ( https://twitter.com/EtatMajorFR)




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL
Ο «εφιάλτης» και τα «φαντάσματα» που είχε δει προ ημερών το τουρκικό Επιτελείο και ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μετακινήθηκαν όπως φαίνεται στον Τύπο της γείτονος, ο οποίος αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πλήξει τα τουρκικά παράλια.

Αυτού του είδους οι αναφορές στον τουρκικό Τύπο έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή της χώρας μας στη ναυτική αρμάδα ασφαλείας του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου της Γαλλίας, Σαρλς Ντε Γκολ το οποίο ήδη βρίσκεται νότια της Κρήτης και αναδεικνύει και πάλι τους ισχυρούς συμμαχικούς δεσμούς Αθήνας και Παρισιού.

Την ώρα όπου η «Γαλάζια Πατρίδα» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πολεμικά πλοία της Τουρκίας πλέουν στη Μεσόγειο, στα ραντάρ τους παρατηρούν την πλεύση της αρμάδας με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο και προπορευόμενη φρεγάτα την Ελληνική S ΚΑΝΑΡΗΣ.

  • Παράλληλα ορισμένα από τα 20 συνολικά RAFALE M του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού από το βράδυ της Τετάρτης έδωσαν το αεροπορικό ραντεβού με τα μαχητικά από τη Σούδα και τον Άραξο, μιας και το προηγούμενο 24ωρο, λόγω καιρού οι πτήσεις αυτές ματαιώθηκαν.

Όμως την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει επίθεση φιλίας προς τον Εμμανουέλ Μακρόν σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους και να δείξει την διάθεση αποκατάστασης των σχέσεων με τον Γάλλο πρόεδρο- τον οποίο δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι καθύβριζε έως τα προηγούμενα 24ωρα- ο τουρκικός Τύπος με τις εικόνες του Σαρλς Ντε Γκολ αναφέρεται στα δήθεν Ελληνικά πολεμικά σχέδια και τα Ελληνικά πολεμικά πλοία που είναι έτοιμα, όπως λένε οι συντάκτες, να πλήξουν την Τουρκία.

Αλλά επειδή ακριβώς η Γαλλία δεν έχει πεισθεί για τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν σημείωνε πριν λίγες ώρες ότι «Απαιτούνται πράξεις-εννοώντας την Τουρκία- και θα είμαστε σε θέση να τοποθετηθούμε όταν αυτές οι ενέργειες πραγματοποιηθούν. Προς το παρόν είναι απλώς λόγια».

  • Από τους εφιάλτες του Ακάρ στις παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών

Πάντως το προπαγανδιστικό παραλήρημα των εθνικιστικών σελίδων στην Τουρκία συμπληρώνουν ένα ακόμη κομμάτι στο μεγάλο παζλ που κατασκευάζει εντέχνως η Άγκυρα αυτό το διάστημα, το οποίο έχει να κάνει ξεκάθαρα με μια προσπάθεια να τινάξει στον αέρα τον διερευνητικό διάλογο με την Αθήνα.

  • Βεβαίως και η διαρκής παρουσία στην θάλασσα και τον αέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι που κάνει την Τουρκία να «βράζει».

Άλλωστε δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τα «φαντάσματα» που είδε ο Χουλουσί Ακάρ, ότι δήθεν Ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από το υδρογραφικό Τσεσμέ και παρενόχλησαν το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι και το γεγονός ότι στην Πολεμική Αεροπορία έχουν αρχίσει και πάλι να εμπλέκονται με τους εναέριους εισβολείς, οι οποίοι σε μια προσπάθεια που έκαναν- ανεπιτυχή και πάλι- να πέσει η ένταση στον ουρανό του Αιγαίου, έβαζαν «απουσίες» από την παραβατική συμπεριφορά.

Αμέσως μετά τη δήθεν παρενόχληση του Τσεσμέ, οι Τούρκοι βρήκαν την αφορμή που ζητούσαν κατά καιρούς για να προχωρούν σε παραβιάσεις του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Και μπορεί οι αριθμοί να είναι ιδιαίτερα μικροί, αλλά δεν παύει αυτό να είναι μέρος της παραβατικής συμπεριφοράς της γείτονος στον Ελληνικό ουρανό.

Ήδη οι τρεις αερομαχίες που έγιναν την Τετάρτη, όπως και η διαρκής παράνομη παρουσία των τουρκικών αεροσκαφών στον ουρανό του Αιγαίου- εκεί που δεν υπήρχε καν απογείωση από τα γειτονικά αεροδρόμια- αναδεικνύουν την διάθεση της Άγκυρας να σηκώσει την σκόνη που χρειάζεται ώστε να μην κάτσει σύντομα ξανά στο τραπέζι των συνομιλιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ζητάει και ρέστα η Τουρκία για S-400: Θέλει αποζημίωση από ΗΠΑ για αποκλεισμό από F-35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: