Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ανακοίνωσε το Υπουργείο: Εικόνες «Μπέργκαμο» έξω από τον Ευαγγελισμό

Εικόνα από την εφημερία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας, τα ξημερώματα της Δευτέρας 23ης Μαρτίου. Φωτογραφία via OPEN tv




Στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών προχώρησε το υπουργείο Υγείας, ύστερα από

διαδοχικές άκαρπες συναντήσεις του Υπουργού Υγείας με τους επικεφαλής των ιατρικών Συλλόγων.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, ΓΓ υπηρεσιών Υγείας Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι η επίταξη είναι αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας,  διευκρινίζοντας ότι ζητούνται συνολικά 260 γιατροί.

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αποτυπώνει η φωτογραφία από την είσοδο του «Ευαγγελισμού» όπου έχει σχηματιστεί ουρά από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που περιμένουν για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο.

Η εφημερία στον «Ευαγγελισμό» θύμιζε «πόλεμο» με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να περιμένουν στην ουρά για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο, ανάφερε στο ίδιο μέσο ο Γιώργος Φερεντίνος ειδικευόμενος γιατρός καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ, προσθέτοντας ότι μέχρι τις 6 το πρωί είχαν γίνει 180 εισαγωγές εκ των οποίων το 1/3 ήταν ασθενείς με covid-19. Η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 100% όπως και στις μονάδες covid. Επιπλέον ανέφερε ότι κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα δέχονται περίπου 70 περιστατικά covid και χρειάζεται 20 με 25 να διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που καταγράφει η εφημεριδα Καθημερινή, οι αντοχές των υγειονομικών μονάδων θα δοκιμαστούν έτι περαιτέρω και υπολογίζεται ότι δεν αποκλείεται έως το τέλος του μηνός, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο ιδιωτικός τομέας της υγείας, σχεδόν στο σύνολό του, να καταστεί απαραίτητο να ενταχθεί στον σχεδιασμό του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.514, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Στο συρτάρι τα σχέδια ανοίγματος

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην “Κ”, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή ήταν «υγειονομικού – κοινωνικού» και όχι οικονομικού χαρακτήρα. Ελήφθησαν, δηλαδή, με βασική στόχευση να συμβάλουν ώστε οι συγκεντρώσεις πολιτών –που ούτως ή άλλως γίνονται– να πραγματοποιούνται εκτός σπιτιών, οδηγώντας έτσι στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως δεν υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα που μπορεί να λάβει η πολιτεία και πλέον εναπόκειται στους πολίτες να τηρήσουν τα υφιστάμενα, ώστε το τελευταίο κομμάτι μέσα στο τούνελ της πανδημίας να διανυθεί το συντομότερο δυνατό και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝEWS GOOGLE

Φόβος και τρόμος πάνω από την Ελλάδα: Προς επίταξη ιδιωτών γιατρών… Δοκιμασία και για τανοσοκομεία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: