Την Αγιά Σοφιά που την κατάστρεψε δεν την βλέπει ο Ερντογάν, οι ελληνικές σημαίες στο τζαμί της Λεμεσού τον πείραξαν

Μια φωτογραφία που διατέθηκε από το τουρκικό προεδρικό γραφείο Τύπου δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Γ), τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου (Ρ) και τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι (Λ) να συνομιλούν πριν από τη συνάντησή τους στο προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα, Τουρκία , 25 Μαρτίου 2021. EPA, MURAT CETIN MUHURDAR




Πρόκληση χαρακτηρίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το περιστατικό στην Επισκοπή στη Λεμεσού όπου κουκουλοφόροι έγραψαν στο τζαμί συνθήματα και ζωγράφισαν ελληνικές σημαίες.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του καταδίκασε επίσης το περιστατικό ζητώντας την σύλληψη των υπευθύνων.

Σε δήλωσή του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής έξω από το τζαμί, ο Τούρκος Πρόεδρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση Τούρκων δημοσιογράφων είπε ότι «αυτού του είδους είναι οι ενέργειες δεν είναι καινούριες για μας, δυστυχώς οι Ε/Κ αυτού του είδους τα πράγματα τα κάνουν πάντα». «Δεν είναι τίποτε άλλο παρά πρόκληση να γίνονται αυτά σε μια περίοδο που πραγματοποιείται Σύνοδος της ΕΕ. Άλλωστε και το ΥΠΕΞ μας έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σε ανακοίνωσή του και το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι καταδικάζουν την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες 25 Μαρτίου στο Τζαμί της Επισκοπής στη Λεμεσό, προσθέτοντας ότι «σε μια περίοδο που εντείνονται οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, αυτού το είδους οι προβοκατόρικες ενέργειες είναι προφανές ότι δεν θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών».

«Συμφωνούμε με την έκκληση του Ερσίν Τατάρ, να εντοπιστούν μια ώρα αρχύτερα οι υπεύθυνοι για το περιστατικό και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και αναμένουμε το θέμα να ερευνηθεί με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του είδους απαράδεκτων πράξεων», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ντράγκι: Ο Μπάιντεν επεσήμανε στους Ευρωπαίους βασικές διαφορές και αξίες με Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: