Τι συμβαίνει με τον Χρήστο Ταραντίλη; Για οικογενειακούς λόγους η παραίτηση ή λόγω Λιγνάδη και Μενδώνη;

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ο Χρήστος Ταραντίλης με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, ξεκαθαρίζει για δεύτερη φορά ότι η παραίτησή του δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους.

«Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον πρόεδρο ως βουλευτής επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα» αναφέρει.

Μιλά για αυθαίρετη ερμηνεία της ανακοίνωσης παραίτησης του, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως σημειώνει, επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Επαναλαμβάνει ότι θέλησε να παραιτηθεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους.

«Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς» τονίζει ο κ. Ταραντίλης και προσθέτει: «Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN ο κ. Ταραντίλης επέλεξε να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη θέση εξαιτίας και της καθημερινής πίεσης που εκ των πραγμάτων «φέρει» το χαρτοφυλάκιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός να ακολουθήσει και η Μενδώνη – Οι ευθύνες Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη δεν θα ξεχαστούν”

«Ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει, το απαιτεί η κοινή λογική», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση, «οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν».

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό ο Χρήστος Ταραντίλης παραιτείται για οικογενειακούς λόγους όπως αναφέρει, από τη θέση του υφυπουργού στο πρωθυπουργό και του κυβερνητικού εκπρόσωπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα εκπληρώνει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθεί η επιστολή του Χρήστου Ταραντίλη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,

Χρήστος Ταραντίλης»

  • Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη

Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωση του για την παραίτηση του κ. Ταραντίλη σημειώνει ότι «μέτρησε μόλις δύο μήνες στο πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου» και προσθέτει:

«Ήταν δύο δύσκολοι μήνες, γιατί δεν είναι εύκολο να ανασύρουμε στη μνήμη μας Κυβέρνηση που να είχε να διαχειριστεί τόση “διαχείριση ζημιάς” για τόσο διαφορετικές αστοχίες “πρώτης γραμμής” σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα»

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «από το πρωθυπουργικό κορονογεύμα στην Ικαρία, μέχρι την αγωνιώδη προσπάθεια να εξαφανιστεί κάθε σύνδεσμος ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Δημήτρη Λιγνάδη, και την αντιστροφή των κανόνων του κράτους δικαίου για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, το φορτίο ήταν αρκετό ώστε να προκαλέσει “οικογενειακούς λόγους” στον οποιονδήποτε».

Ευχόμαστε, καταλήγει στην ανακοίνωσή το ΜέΡΑ 25, «η διάδοχός του Αριστοτελία Πελώνη να έχει μακρύτερη θητεία, ώστε μετά τον κύριο Πέτσα και την ομώνυμη λίστα του, αυτή τη φορά να προλάβουμε να συνηθίσουμε το νέο πρόσωπο της ίδιας πολιτικής».

  • Ποιος είναι ο Χρήστος Ταραντίλης

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Η σχέση του με τη ΝΔ, ενεργά ξεκίνησε το 2017 όταν, ως προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος.

Είναι Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΔΕΤ και μέλος των επιτροπών διοίκησης τεσσάρων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, ο κ. Χρήστος Ταραντίλης είναι μέλος του εκδοτικού συμβουλίου (Associate Editor) του αμερικάνικου περιοδικού “Networks” (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης.

Αντιπαράθεση για τον Ταραντίλη: Να φύγει και η Μενδώνη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, μην εκμεταλλεύεστε την παραίτησή μου τονίζει ο ίδιος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: