Θέλουν τον Μέσι στη Μπαρτσελόνα: Θα τον πείσουμε να μείνει λέει ο Λαπόρτα

File Photo: Ο Λιονέλ Μέσι. Photo via amna.gr (AΠΕ-ΜΠΕ)




Το απόγευμα της Τετάρτης (17/03) πραγματοποιήθηκε στο «Καμπ Νόου» η τελική ορκωμοσίας του Τζοάν Λαπόρτα ως νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο να επικεντρώνει την ομιλία του στο θέμα της παραμονής του Λιονέλ Μέσι στο καταλανικό κλαμπ και μετά το καλοκαίρι.

Ο Λαπόρτα μάλιστα αγκάλιασε τον «ψύλλο» κατά την άφιξή του στο «σπίτι» της «Μπάρτσα» (όπως έκανε και με τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ Σαρούνας Γιασικεβίτσιους) και τόνισε πως θα κάνει ότι μπορεί για να τον πείσει να παραμείνει.

«Ήρθα εδώ για να πάρω αποφάσεις, όπως να πείσω τον Μέσι να παραμείνει. Το γεγονός ότι είναι εδώ είναι μεγάλο αβαντάζ. Ξέρεις ότι δεν μπορείς να φύγεις, Λίο. Αν το γήπεδο ήταν γεμάτο, δεν θα έφευγες. Θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Λαπόρτα, με τον Μέσι να χαμογελά.

«Σας ευχαριστώ όλους που βρεθήκατε εδώ. Σήμερα το πρωί σκεφτόμουν μία φράση του Γιόχαν Κρόιφ. Μόνο ο Θεός ξέρει τι πέρασα για να φτάσω εδώ. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την υπέροχη εκλογική διαδικασία. Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Ελπίζω να είναι μία σημαντική στιγμή για την ιστορία της Μπαρτσελόνα» τόνισε ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε για τον κόσμο και τις αφίσες του δίπλα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Ρεάλ Μαδρίτης: «Οι παίκτες είναι εκείνοι που μπορούν να φέρουν χαρά στους εκατομμύρια οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Όταν κρέμασα το πανό μπροστά από το Μπερναμπέου, ήταν και για εσάς. Είστε η ψυχή του κλαμπ».

Ακολούθως έβαλε ενωτικό τόνο στη φωνή του επισημαίνοντας πως «…στην Μπαρτσελόνα υπάρχει χώρος για όσους το θέλουν. Είμαστε ένα καταλανικό κλαμπ, ανοιχτό στον κόσμο. Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την Μπαρτσελόνα», ενώ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ρόναλντ Κούμαν. «Ρόναλντ, ξέρεις ότι έχεις την εμπιστοσύνη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

Κι έκλεισε το λόγο του με μία αναφορά στον πατέρα του ο οποίος έχει «φύγει» πλέον απ’ τη ζωή. «Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου στην προηγούμενη θητεία, είδα τον πατέρα μου με δάκρυα στα μάτια του για πρώτη φορά. Ήταν ένα πολύ σοβαρό άτομο και ήταν ενθουσιασμένος. Εγώ ήμουν πολύ άνετος. Όπου κι αν βρίσκεσαι, βοήθησε με να το κάνω καλά και να είμαι παράδειγμα για τις επόμενες γενιές…».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στην αποστολή της η Μίλαν απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: