Και ελεύθερες βόλτες και ως τις 9 το βράδυ: Ποια άλλα μέτρα ανακοινώνονται το απόγευμα

File Photo: Στα μέτρα περιλαμβάνεται απαγόρευση κυκλοφορίας από .01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. EPA/DIMITRIS TOSIDIS




Την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα προανήγγειλε ουσιαστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη που ωστόσο χαρακτήρισε «λάθος ορολογία» την «χαλάρωση των μέτρων».

Μιλώντας στο ρ/σ «Πρώτο Θέμα» η κ. Πελώνη μίλησε για προσαρμογές σε μέτρα που ενδεχομένως δεν λειτούργησαν και ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ως παράδειγμα, την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19.00, η οποία, όπως είπε, «δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δημιούργησε μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες».

Έτσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι να μετατοπιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 στις 9 το βράδυ, ενώ ενδεχομένως θα εξεταστεί το ωράριο για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Χαλάρωση της χρήσης του κωδικού «6»

Αναμένεται να υπάρξει εισήγηση να επιτραπεί η μετακίνηση με αυτοκίνητο για άθληση ή βόλτα με το κατοικίδιο, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Οι ημερομηνίες

22 Μαρτίου: Άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, με υγειονομικά πρωτόκολλα

29 Μαρτίου: Άνοιγμα του λιανεμπορίου εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, με πρόβλεψη λειτουργίας click away ή click in shop. Η μετάβαση θα γίνεται με ένα μήνυμα ημερησίως στο 13032 και χρονικό περιορισμό 3 ωρών.

Mε πληροφορίες από ΕΡΤ, Πρώτο Θέμα, 

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Στα ύψη τα κρούσματα αλλά η κυβέρνηση “βλέπει” σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων: Σήμερα οι αποφάσεις…

Τροχαίο στη Βουλή: Βίντεο αποκαλύπτει τη σκηνή της σφοδρής σύγκρουσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: