Τα πρωτοσέλιδα και η θεματολογία των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού χθες, οι χαλαρώσεις που αναμένονται να ληφθούν αυτή τη βδομάδα, η καθυστέρηση στην άφιξη Βρετανών τουριστών στην Κύπρο, το Κυπριακό και η νέα κάθοδος Λουτ, η επιχείρηση αποκόλλησης του  Ever Given που έφραξε τη διώρυγα του Σουέζ και άλλα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Για τις νοοτροπίες μας» αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος αναφέρθηκε σε πικρές αλήθειες για τη νοοτροπία των κομμάτων και των κομματικών οργανώσεων αλλά και γενικά των Κυπρίων. Αλλού αναφέρεται σε δημοσίευμα της Sunday Times η οποία γράφει ότι είναι ‘απίθανο’ να επιτραπούν ελεύθερες διακοπές στο εξωτερικό για Βρετανούς έως τον Αύγουστο. Γράφει, επίσης ότι δεύτερος θάνατος με ιστορικό εμβολιασμού ανακοινώθηκε χθες.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Με προσεκτικά βήματα οι νέες χαλαρώσεις» γράφει ότι η σταθερότητα των τελευταίων ημερών σε κρούσματα και νοσηλείες δεν είναι ικανή να φέρει σημαντικές χαλαρώσεις από 1η Απριλίου εκτός από την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται από το Υπουργικό την Τετάρτη. Αλλού αναφέρει ότι στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του εμπορικού λιμένα της Λεμεσού από ιδιώτες σημειώθηκε μείωση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και σημαντική αύξηση των εσόδων του κράτους. Γράφει επίσης ότι ξεκινά το ξήλωμα των πετρελαιοδεξαμενών  στη Λάρνακα.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Λύνονται γόρδιοι δεσμοί» γράφει ότι από σήμερα θα διεξάγονται ρινικά τεστ στα σχολεία σε μια προσπάθεια να καμφθούν φόβοι και επιφυλάξεις. Προβάλλει επίσης την επιχείρηση αποκόλλησης του Ever Given που έφραξε από την περασμένη Τρίτη τη διώρυγα του Σουέζ και το παγκόσμιο εμπόριο.  Γράφει επίσης ότι το πρώτο πενθήμερο Απριλίου θα φθάσει στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ για προετοιμασία της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Να εργαστούμε με συνέπεια για επιτυχή κατάληξη της Πενταμερούς», με δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ να αναφέρει ότι βλέπει «Νέο Ελσίνκι». Αλλού, η «Χ» αναφέρει ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η χρήση από την 1η Ιουνίου τριών πιστοποιητικών εμβολιασμού διαγνωστικού τεστ PCR ή ανάρρωση το νωρίτερο 20 μέρες μετά από το πρώτο θετικό τεστ. Γράφει επίσης ότι η κυβέρνηση στέλνει αρνητικά μηνύματα με τη ρητορική της στο μεταναστευτικό με αποτέλεσμα οι πολίτες να αντιμετωπίζουν τους «άλλους» ως κίνδυνους και ως αριθμούς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αιμιλία Χριστοφή/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: