Σημαντική ανατροπή: Στην Ελλάδα τελικά ο Μακρόν μαζί με την Μπριζίτ και τα Rafale του για την 25η Μαρτίου

File Photo: Επιθεώρηση αγήματος από τον Εμανουέλ Μακρόν.EPA/STEPHANE MAHE / POOL MAXPPP OUT




Ξεπεράστηκαν σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και τα τελευταία εμπόδια που υπήρχαν σχετικά με την παρουσία του ζεύγους Μακρόν στους φετινούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, με την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στη στήλη της «Θεωρείο», το μεγαλύτερο πρόβλημα έως τώρα για την πραγματοποίηση αυτής της υψηλής επίσκεψης ήταν πως την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., γεγονός που στένευε τα χρονικά περιθώρια.

Το εμπόδιο όμως, κατά την ίδια πηγή ξεπεράστηκε, και άνευ δραματικού απροόπτου ο πρόεδρος Μακρόν, μετά της συζύγου του, θα παρακολουθήσει τελικά την παρέλαση στο Σύνταγμα.

Και αμέσως μετά θα πετάξει, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατευθείαν για Βρυξέλλες.

Ο Μακρόν στέλνει την αγάπη και τα Rafale του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου: Θα έρθει όμως ο Κάρολος

Την λαμπρότητα της άφιξης Μακρόν θα επιτείνει -δοκιμάζοντας σε μάλλον ακραίο βαθμό και τα νεύρα της γείτονος- και το σχέδιο που ήδη βρίσκεται στα σκαριά, στον ουρανό της Αττικής να πετάξει μία μοίρα Rafale σε κοινό σχηματισμό μαζί με τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπάρχει όμως και ένα ενδεχόμενο το οποίο θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια εντύπωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα συζητά με τη διοίκηση Μπάιντεν το ενδεχόμενο να βρεθει στην Ελλάδα και να πετάξει και αυτό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σμήνος από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Προς το παρόν όμως δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη προς επιβεβαίωση αυτής της σκέψης.

Υπενθυμίζεται ότι την σχετική πρόσκληση για την παρέλαση έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ θετικά έχει αρχικώς απαντήσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης.

Για τη βρετανική παρουσία υπάρχουν ωστόσο δύο αστάθμητοι παράγοντες:

Πρώτον η γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βρετανία

Και δεύτερον και κυριότερο, η κατάσταση της υγείας του πατέρα του, Φίλιππου. Ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρώην πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας νοσηλεύεται εδώ και ημέρες στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι μεν σταθερή αλλά λόγω της ηλικίας του (99 ετών), τίποτε  δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Mε πληροφορίες από Καθημερινή

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Όταν το λέει το Politico… Ο Μενέντεζ είναι η δύναμη στην Ουάσιγκτον στα θέματα εξωτερικής πολιτικής…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: