Στην έκδοση 30ετούς ομολόγου προχωρά η Ελλάδα: Μετά την απόφαση ΕΚΤ για επιτάχυνση αγοράς ομολόγων

File Photo: Ο δανεισμός του Δημοσίου από τις αγορές διευκολύνεται από τη θετική στάση που κράτησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poors, ο οποίος προχώρησε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Φωτογραφία: ΚΥΠE




Στην έκδοση 30ετούς ομολόγου με λήξη τον Ιανουάριο του 2052προχωράει το ελληνικό δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα λαμβάνει την αξιολόγηση Ba3 από τoν Moody’s, BB- από τον S&Ρ, ΒΒ από τον Fitch και BB(low) από τον DBRS.

Ηδη έχει δοθεί εντολή (mandate) στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Εθνική Τράπεζα να αναλάβουν την έκδοση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον και αναλόγως με τις συνθήκες των αγορών.

Επιδίωξη είναι η αξιοποίηση του θετικού κλίματος στις αγορές, μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι επιταχύνει τις αγορές ομολόγων.

Η ΕΚΤ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων το επόμενο τρίμηνο για να αποτρέψει μία αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, την οποία οι αξιωματούχοι της θεωρούν τουλάχιστον εν μέρει αδικαιολόγητη καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να χειμάζεται από την πανδημία της COVID-19.

«Ο στόχος μας είναι βασικά να διασφαλίσουμε ότι οι καμπύλες αποδόσεων, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των συνολικών χρηματοδοτικών συνθηκών, δεν θα μετακινηθούν πριν από την οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Φίλιπ Λέιν, σε συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times.

Με πληροφορίες από Reuters/ΑΠΕ – ΜΠΕ

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σταϊκούρας για Eurogroup: Επιτυχής η 9η αξιολόγηση, επικροτήθηκε η αντίδρασή μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: