Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Νουρής για τη Διάσκεψη των MED 5 για το μεταναστευτικό

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής. ΓΤΠ, Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μεταβαίνει την Παρασκευή στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των MED 5 για το μεταναστευτικό.

Η Διάσκεψη, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ελληνικής Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 19 Μαρτίου μέχρι το Σάββατο 20 Μαρτίου, στην Αθήνα, στην παρουσία των Υπουργών αρμόδιων για θέματα μετανάστευσης και ασύλου των πέντε μεσογειακών κρατών-μελών πρώτης γραμμής: Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Ελλάδας.

Στόχος, σύμφωνα με το ΓΤΠ, είναι ο συντονισμός των πέντε κρατών μελών πρώτης γραμμής και ο καθορισμός κοινής γραμμής, ενόψει της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προστίθεται.

Μέρος της συζήτησης θα αποτελέσει η προστασία των εξωτερικών συνόρων, η ανάγκη δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού οργανισμού επιστροφών, αλλά και η ουσιαστικότερη αλληλεγγύη προς τα κράτη που δέχονται υπέρμετρο βάρος από τις μεταναστευτικές ροές. Περαιτέρω θα συζητηθεί και η αποτελεσματική και αποδοτική συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας στον τομέα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, στη διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου.

Το Σάββατο, οι Υπουργοί θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου των πέντε Υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης.

Τον Υπουργό Εσωτερικών θα συνοδεύει ο Διευθυντής του Γραφείου του και Λειτουργοί των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών. Η κυπριακή αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Συνεχίζουν να λειτουργούν με φυσική παρουσία των μαθητών τα Δημοτικά στην Πάφο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: