Στην Ασία το πρώτο ταξίδι υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της κυβέρνησης Μπάιντεν

File photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. State Department Photo by Ron Przysucha




Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν θα ταξιδέψουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, ανακοινώθηκε σήμερα από τα υπουργεία.

Πρόκειται για τα πρώτα ταξίδια στο εξωτερικό μελών της κυβέρνησης Μπάιντεν. Οι επισκέψεις αντανακλούν τις αυξανόμενες ανησυχίες που δημιουργούνται από την άνοδο της Κίνας και από τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους.

Οι Μπλίνκεν και Όστιν θα έχουν συνομιλίες «2 συν 2» με τους ομολόγους τους στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα στο διάστημα από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ενισχύσουν τις σχέσεις με σημαντικούς συμμάχους καθώς η Κίνα υιοθετεί μια όλο και πιο επιθετική προσέγγιση στην περιφέρεια Ινδίας – Ειρηνικού και αλλού.

Μαζί με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα διεξαγάγει επίσης μια πλήρη επανεξέταση της πολιτικής έναντι της Βόρειας Κορέας.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Aμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης: Η Τουρκία δεν έχει «ασυλία» για τις επιθέσεις κατά Κούρδων στην Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: