Στην Αρεόπολη η Σακελλαροπούλου: Σαν σήμερα οι Μανιάτες ύψωναν το λάβαρο και ξεκινούσαν τον αγώνα

Άνδρας ντυμένος με παραδοσιακή στολή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα που πραγματοποιούνται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Αρεόπολη , Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ
Την Αρεόπολη επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού κατέθεσε στεφάνι στην Πλατεία Αθανάτων, μετέβη στην πλατεία 17ης Μαρτίου, όπου έκανε τα αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα «Η ορκωμοσία των Μανιατών Αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821».

Με ανάρτησή της στα social media η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:

«Στις 17 Μαρτίου 1821 οι Μανιάτες υψώνουν στην Αρεόπολη λάβαρο με σύνθημα «Νίκη ή θάνατος» και ξεκινούν τον αγώνα για την απελευθέρωση του έθνους από τον τούρκο κατακτητή. Ο ηρωισμός τους συνεγείρει το εθνικό μας φρόνημα και μετουσιώνεται σε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον».

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: