Στην Άγκυρα ο Δένδιας στα μέσα Απριλίου: Κατ’ αρχήν “ναι” για συνάντηση με Τσαβούσογλου

File Photo: Στιγμιότυπο από την συνάντηση που είχαν Δένδιας και Τσαβούσογλου στην Μπρατισλάβα τον περασμένο Οκτώβριο. EPA/TURKISH FOREIGN MINISTRY PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ του Ελληνικού και του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Αθήνα, εξετάστηκε μεταξύ άλλων, η προοπτική συνάντησης των δύο Υπουργών στο προσεχές μέλλον αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ετσι, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ Πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

    Δήλωση Τσαβούσογλου

«Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό (Κυριάκου) Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί οι «πολιτικές διαβουλεύσεις» των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: