Στη γραμμή Ακάρ ο κατοχικός Τατάρ: Παροξυσμός αθλιότητας για τα Βαρώσια

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από εκδήλωση διαμαρτυρίας του Δήμου Αμμοχώστου για τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Αμμόχωστο, στο Οδόφραγμα Δερύνειας. ΚΥΠΕ-Φ.Ζαννέτου




Το Βαρώσι ανήκει στους παππούδες μας και στα βακούφια, υποστήριξε ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με μέλη του συνδέσμου τ/κ επιχειρηματιών (İŞAD), της Τουρκικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικού Κόσμου (TÜRKONFED) και της TÜRKONFED International.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Γκιουνές γράφει σήμερα ότι ο Τατάρ είπε ότι με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου έκαναν ένα ενεργό πολιτικό βήμα και έδωσαν μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Το Βαρώσι ούτως ή άλλως είναι μια αξία μόνο του. Το μέρος εκείνο είναι εδάφη που ανήκουν στους παππούδες μας, στα βακούφια. Όλα έχουν καταχωρηθεί επισήμως, έχουν τεκμηριωθεί».

Επανέλαβε τη θέση ότι κάποιες περιουσίες στο Βαρώσι δόθηκαν σε ξένους, κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατικής διοίκησης, και η ε/κ πλευρά το «εκμεταλλεύτηκε αυτό προς το δικό της συμφέρον».

Θ’ ανοίξουμε για εγκατάσταση την εν λόγω περιοχή, συνέχισε, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, υποστηρίζοντας ότι με το Βαρώσι θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα στην οικονομία του ψευδοκράτους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι βαίνει προς μια διαπραγματευτική διαδικασία “στη βάση των δύο κρατών” και ότι «η τδβκ θα ζήσει» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – αφού, πρόσθεσε, αυτό έχει επιβεβαιώσει ο τουρκοκυπριακός «λαός» με την ψήφο του στον ίδιο και προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πολιτική που ανέπτυξαν με την Τουρκία.

Μιλώντας σε άλλη τηλεδιάσκεψη με μέλη ΜΚΟ, ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι η ενίσχυση και η επιβίωση του ψευδοκράτους είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας.

Η ομοσπονδία, πρόσθεσε, είναι ένα μοντέλο που βασίζεται στη μία κυριαρχία και σκοπός της ελληνοκυπριακής πλευράς με την ομοσπονδία είναι η δημιουργία μιας ενιαίας κρατικής δομής. Μια λύση στη βάση της κυριαρχικής ισότητας θα είναι προς όφελος και της ε/κ πλευράς, πρόσθεσε, ενώ για το θέμα των υδρογονανθράκων είπε ότι η Τουρκία είναι η ισχυρότερη και η ηγέτιδα χώρα της περιοχής και δεν είναι δυνατόν να αφεθεί εκτός της εξίσωσης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΡΠΑ/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέα συνειδητή υπονόμευση των διερευνητικών από τον Ακάρ: Παραλήρημα χωρίς αρχή και τέλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: