Στα… σχοινιά ο Eρντογάν: Δωρεά στο «Ίδρυμα Άουσβιτς» για να βρει επαφή με τους “ναζί” Ισραηλινούς, όπως τους χαρακτήρισε…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον ηγέτης της Βοσνίας, Milorad Dodik (Δ) στην Άγκυρα. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT




Μετά τις σκανδαλώδεις, υβριστικές και ανιστόρητες συγκρίσεις του Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μία κίνηση που αναμένεται να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως…

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η τουρκική κυβέρνηση έκανε χρηματική δωρεά στο «Ίδρυμα Άουσβιτς», μέσω του πρεσβευτή της στην Βαρσοβία, ο οποίος παρέδωσε στον Πολωνό διευθυντή του Μουσείου Auschwitz-Birkenau το ποσό των 30.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια εξαπολύει συχνά δριμύτατες επιθέσεις κατά του Ισραήλ με  αναγωγές στους Ναζί:

Το Ισραήλ είναι «το πιο σιωνιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό κράτος στον κόσμο» και η «ψυχή του Χίτλερ έχει αναβιώσει εντός ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων» και «δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της εμμονής του Χίτλερ περί καθαρής φυλής και της ιδέας ότι αυτά τα αρχαία εδάφη ανήκουν μόνο στους Εβραίους», είχε δηλώσει ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου, σε μία από τις συχνές εξάρσεις του.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο βαθύτερος λόγος αυτής της κίνησης είναι η αγωνιώδης προσπάθεια του Ερντογάν, να επαπροσεγγίσει την Ιερουσαλήμ καθώς μετά την εκλογή Μπάιντεν, έχει χάσει την προνομιακή σχέση που είχε επί Τραμπ με τον Λευκό Οίκο.

«Ο Erdogan ανησυχεί ότι ο Biden, σε αντίθεση με τον Trump, δεν πρόκειται να εμποδίσει την έρευνα κατά της κρατικής τουρκικής τράπεζας, για την οποία υπάρχει υποψία ότι προσπάθησε να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ επί του Ιράν, η οποία κινδυνεύει να φτάσει μέχρι τον ίδιο τον Erdogan και τον κύκλο του.

Ο Erdogan, ανησυχεί και για την πιθανότητα διεύρυνσης των κυρώσεων που έχει ήδη επιβάλει ο Trump προς την Τουρκία», είχε σχολιάσει ο Ισραηλινός ειδικός σε θέματα Τουρκίας  Dr. Eitan Cohen Yanarocak στην ιστοσελίδα ISRAEL HAYOM, συνοψίζοντας ότι «ο δρόμος της Τουρκίας προς στις ΗΠΑ περνάει μέσω του Ισραήλ και στη μεσολάβηση αυτού».

Οι τυχόν αντιδράσεις της ισραηλινής πλευράς αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

HJ με πληροφορίες από Anadolu, Israel Hayom

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αισχρός ξανά, προχωρά σε εκκαθαρίσεις ο Ερντογάν: Άρση βουλευτικής ιδιότητας φιλοκούρδου βουλευτή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: