Στα ύψη τα κρούσματα αλλά η κυβέρνηση “βλέπει” σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων: Σήμερα οι αποφάσεις…

Πολίτες περιμένουν για να κάνουν δωρεάν rapid test από τις Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στην πλατεία Φλοίσβου στην Κόρινθο, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Δεν ανατρέπει τους σχεδιασμούς για τη χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών, η εκτίναξη των δεικτών της πανδημίας, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Η εισήγηση των ειδικών θα δειξει τον δρόμο που αναμένεται την Παρασκευή. Στη βάση αυτής της απόφασης, τις επόμενες ήμερες, η κυβέρνηση θα προσαρμόσει τις αποφάσεις της, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις θα γίνουν χωρίς να διακυβεύεται η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 3.073, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 230.317 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πάντως, στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων, η κυβέρνηση εξετάζει τη σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, αναμένοντας και τις τελικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Αυτή τη στιγμή ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, χωρίς να αποκλείονται τροποποιήσεις, είναι η χαλάρωση της απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα για να αποσυμπιεστεί η κοινωνία. Το πιθανότερο σενάριο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 9 αντί για τις 7 το βράδυ.

«Αύριο (σήμερα) είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για την Επιτροπή. Δεν ξέρω αν πρέπει να λάβουμε ένα λογικό ρίσκο, μπορεί και να το κάνουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM.

Σχολεία και εστίαση προγραμματίζεται να ανοίξουν μέσα στον Απρίλιο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι.

Χαλάρωση αναμένεται να υπάρχει και στη χρήση του κωδικού 6 και να επιτραπεί ξανά η μετακίνηση με αυτοκίνητο για άθληση ή βόλτα με το κατοικίδιο.

«Είμαστε πάνω από 60 μέρες σε lockdown. Είδατε εσείς να έχει αποδώσει; Όχι. Αρα λοιπόν δεν θα ήταν καλύτερα με αυτό τον ωραίο καιρό, αντί να πηγαίνουν στα παγκάκια και να πίνουν τον καφέ ο ένας δίπλα στον άλλον πέντε άτομα, να ανοίξει ένα καφέ με συνθήκες ελέγχου και αποστάσεων και προστίμων σε εωτερικούς χώρους και να πάει ο άλλος με τη μάσκα του να πιει τον καφέ του;» είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, σε πρώτη φάση αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με click away ή click in shop και η μετάβαση θα γίνεται με ενα μήνυμα ημερησίως στο 13032 και χρονικό περιορισμό 3 ωρών.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 645 (67,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Το 82.3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.537 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 525 (ημερήσια μεταβολή +29.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 453 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 45, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.297 θάνατοι. Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.976.365 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 2.021.686 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 36.879 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Συνολικά 2.476 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 55 της Ν. Αφρικής

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 482 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 2 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής. Από τον έλεγχο των 482 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 430 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants OfConcern – VOC) και 9 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI).

Από τα 430 δείγματα με στελέχη VOC, τα 426 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 4 δείγματα με τη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2), ενώ από τα 9 δείγματα με στελέχη VUI, τα 8 βρέθηκαν με το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K) και ένα με το στέλεχος Β.1.525 (Variant _B.1.1.7 +E484K).

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 238 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 6 Οκτωβρίου έως 29 Δεκεμβρίου2020. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Από τον έλεγχο των 238 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 6 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC). Από τα 6 στελέχη, τα 3 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 3 δείγματα ήταν θετικά για Variant with deletion in S Gene.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 2.476 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 55 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 έως σήμερα. Τα 55 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής και 1 από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σταμπουλίδης: Tα ανοίγματα των καταστημάτων είναι μπροστά μας και τα κλεισίματα πίσω μας

Σε όρους δημοσίων εσόδων, το κόστος από το καθεστώς καθολικού lockdown ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ τον μήνα, αν προστεθούν όμως και οι αξίες προϊόντων, εταιριών, εμπορικών συμφωνιών κλπ, το κόστος είναι πολλαπλάσιο.

Αυτό τονίζει σε σημερινή συνέντευξη στο «Money Review» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σε ερώτηση, πότε θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει η εστίαση, ο γενικός γραμματέας είπε: «Είναι μια συζήτηση που δεν θα αργήσει να ξεκινήσει. Όμως δεν θα βοηθήσει επί του παρόντος να σας αναφέρω ημερομηνίες κλπ. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι τα ανοίγματα είναι μπροστά μας και τα κλεισίματα πίσω μας».

Ο ίδιος προσεγγίζει το θετικό ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών στο ΓΕΜΗ ως παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα αλλά και ως τεκμήριο της αποτελεσματικότητας των μέτρων στήριξης. «Ωστόσο, συμπληρώνει, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων δε μπορεί να την εγγυηθούν οι κρατικές ενισχύσεις. Χρειάζεται να ανοίξει η οικονομία το ταχύτερο δυνατό». Υπογραμμίζει δε, πως επικράτησαν στις πωλήσεις όσες επιχειρήσεις ήταν προετοιμασμένες με ανεπτυγμένες τις ψηφιακές υπηρεσίες τους.

Ο ίδιος αναφέρει ότι, «η χώρα μας εφάρμοσε πρακτικές που συνέβαλαν καθοριστικά στο να μειωθούν κατά το δυνατόν οι δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στην λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων. Το click away όσο και το click inside, βοήθησαν την οικονομία και φυσικά δεν επέδρασαν αρνητικά στην μετάδοση του ιού. Σήμερα όμως είμαστε σε άλλη φάση. Χρειάζεται να πορευτούμε αφενός μεν με ασφάλεια στην εμβολιαστική περίοδο που διανύουμε, αφετέρου να επανεκκίνησουμε μόνιμα τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και των λοιπών υπηρεσιών. Είμαι βέβαιος ότι εάν οι πολίτες γνωρίζουν εξ αρχής ότι οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν ξανά λίγες ημέρες αργότερα, θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σύνεση στην τήρηση των μέτρων. Να είστε σίγουροι ότι ως οικονομικό υπουργείο έχουμε την ίδια αγωνία με τις επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία τους. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία και την οικονομία ανοιχτή».

Γεωγραφική κατανομή των 3.073 κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των 3.073 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

172 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

184 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

259 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

105 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

347 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

137 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

298 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

22 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

304 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

26 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

123 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

41 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

59 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

73 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

17 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

54 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

37 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

110 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

7 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

30 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

29 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

18 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

28 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

110 κρούσματα υπό διερεύνηση

  • Οι λόγοι και η στρατηγική της αποκλιμάκωσης των μέτρων

H κυβέρνηση αναζητά τη χρυσή τομή ανάμεσα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με ενίσχυση του ΕΣΥ και στοχευμένες παρεμβάσεις όπου απαιτείται, και την στήριξη της οικονομίας με την εφαρμογή του οδικού χάρτη επανεκκίνησης. Είναι μια δύσκολη εξίσωση με πολλές παραμέτρους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο αυτό, δεν εξετάζεται ένα γενικό άνοιγμα αλλά προσαρμογές σε συγκεκριμένα μέτρα που θα λειτουργήσουν ως βαλβίδες αποσυμπίεσης στην κόπωση που δικαιολογημένα εμφανίζει η κοινωνία. Επι της ουσίας είναι μια επιλογή για χαλάρωση σε δραστηριότητες που εκτιμάται ότι αφήνουν χαμηλό επιδημιολογικό αποτύπωμα.

Όμως στην μάχη αυτή υπάρχουν σύμμαχοι: η αύξηση στους εμβολιασμούς. Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί μέσα στον Απρίλιο, όσοι πραγματοποιήθηκαν όλο το πρώτο τρίμηνο, μεγαλώνοντας έτσι το τείχος ανοσίας, που θα περιλαμβάνει τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Επιπλέον, η βελτίωση των καιρικών συνθηκών διευκολύνει την παραμονή σε ανοιχτούς χώρους, δίνοντας στους πολίτες ανάσες ελευθερίας, οι οποίες με την τήρηση των μέτρων, δεν ενέχουν επιδημιολογικό ρίσκο.

Στο «κόκκινο» η Ελλάδα – Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Ακόμη και εκτός ΜΕΘ διασωληνώνονται ασθενείς με κορονοϊό, περιμένοντας να αδειάσει κρεβάτι. Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου εντοπίζονται τα μισά κρούσματα. Οι μεταλλάξεις σαρώνουν και πλέον εντοπίζονται νέα στελέχη. Πάντως, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) απενοχοποίησε το εμβόλιο της AstraZeneca από περιστατικά θρομβώσεων.

Τη συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca συστήνει ο EMA, διαβεβαιώνοντας ότι δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό ενάντια στη νόσο Covid… Δεν αποκλείεται να υπάρχει σύνδεση του εμβολίου με κάποια περιστατικά (…) αλλά τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους που εγκυμονούν (…) Εγώ θα το έκανα το εμβόλιο αμέσως» τόνισε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ.

Ο επικεφαλής του τμήματος εμβολίων Εθνικού Ιδρύματος ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, δήλωσε ότι το εμβόλιο αυτό είναι από τα πιο δοκιμασμένα και έχει χορηγηθεί σε 17 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο. «Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι αποδεδειγμένα ασφαλές» πρόσθεσε.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου, στις 26 Μαρτίου για την ηλικιακή ομάδα 70 έως 74 ετών και στις 2 Απριλίου για τις ηλικίες 65 έως 69 ετών.

«Μέσα στον Απρίλιο θα πλησιάσουμε τα 3 εκ. εμβολιασμούς (…) Στόχος στα μέσα Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου» ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ANT1.

Ρεκόρ διασωληνωμένων – Ασφυξία στα νοσοκομεία της Αττικής

Η Ελλάδα δοκιμάζεται από τον κορονοϊό. Νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών που έφτασαν τους 645 την Πέμπτη. Η Covid-19 στοίχισε τη ζωή σε 45 ανθρώπους μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ανακοινώθηκαν 3.073 νέα κρούσματα.

Τα μεταλλαγμένα στελέχη εξαπλώνονται με γοργούς ρυθμούς και επικρατούν πλέον σε πολλές περιοχές. Στο διάστημα 2 Φεβρουαρίου – 9 Μαρτίου, στα 426 από τα 482 δείγματα εντοπίστηκε το βρετανικό στέλεχος, σε τέσσερα το νοτιοαφρικανικό, ενώ 9 είναι υπό διερεύνηση.

Η Αττική «φλέγεται» με 1.524 νέα κρούσματα.

«Είμαστε στη φάση της κορύφωσης, με πιθανή επιπεδοποίηση της καμπύλης μετά τις 20-25 Μαρτίου», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Ρεκόρ καταγράφηκε στις εισαγωγές που έφτασαν τις 213, αλλά και στις διακομιδές ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid που ανήλθαν σε 270.

Η πληρότητα στις εντατικές άγγιξε το 100% και ασθενείς διασωληνώνονται και εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας να βρεθεί κάποιο κρεβάτι.

Ιατροί από δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας άρχισαν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον να βοηθήσουν.

«8-10 ιατροί από τη Βόρεια Ελλάδα κατεβήκαμε σήμερα για να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας. Τα νοσοκομεία μπορεί να ανοίξουν κλίνες, χρειάζονται όμως ιατροί για να τα λειτουργήσουν. Πρέπει όλοι να συνδράμουμε» είπε η Πνευμονολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, Ευαγγελία Φουκά.

Και ιδιώτες ιατροί ρίχνονται στη μάχη με τον κορονοϊό

«Όλοι χρειαζόμαστε έστω και στο ελάχιστο, δίνοντας από τον προσωπικό μας χρόνο και τον επαγγελματικό να τον διαθέσουμε για το κοινό καλό» δήλωσε η Πνευμονολόγος Ιωάννα Κωσταρά.

Ένα βήμα πριν την επίταξη ιδιωτών γιατρών βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης σε περίπτωση που ειναι μικρός ο αριθμός των ιδιωτών που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ. Την Παρασκευή λήγει η διορία του Β. Κικίλια προς τους ιδιώτες ιατρούς.

Lockdown: Αλλάζει η μετακίνηση με κωδικό 6 – Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και μανικιούρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: