«Σπαραξικάρδια» χαρακτήρισε τη συνέντευξη της Μέγκαν η Μισέλ Ομπάμα

File Photo Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα EPA/TASOS KATOPODIS / μέσω ΚΥΠΕ




Η Μισέλ Ομπάμα χαρακτήρισε θλιβερή την ανάμνηση της Μέγκαν για ένα σχόλιο που είχε κάνει μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας σχετικά με την πιθανότητα ο γιος της να είναι σκουρόχρωμος.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εξέφρασε επίσης την ελπίδα η εμπειρία της Μέγκαν να γίνει μάθημα για τον κόσμο.

Η Μέγκαν και ο σύζυγός της πρίγκιπας Χάρι κατηγόρησαν ένα μη κατονομαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας ότι εξέφρασε ανησυχίες για την πιθανότητα ο γιος τους να μην είναι λευκός αλλά και αυλικούς ότι αγνόησαν τις εκκλήσεις της Μέγκαν για βοήθεια όταν είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Η συνέντευξη του ζεύγους στην τηλεοπτική εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη κρίση για την βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατο της μητέρας του Χάρι, της Νταϊάνα, το 1997.

Ερωτηθείσα για την αποκάλυψη από την Μέγκαν του σχολίου για το χρώμα του δέρματος του γιου της, η Μισέλ Ομπάμα δήλωσε στο NBC News: «Αισθάνομαι ότι ήταν θλιβερό αυτό που άκουσε, ότι ένιωθε ότι ήταν η δική της οικογένεια – η ίδια της η οικογένεια είχε άλλη άποψη για εκείνη».

«Όπως είπα και προηγουμένως, η φυλή δεν είναι ένα νέο κατασκεύασμα σε αυτόν τον κόσμο για τους έγχρωμους ανθρώπους και επομένως δεν ήταν και απόλυτη έκπληξη το άκουσμα των συναισθημάτων της και το ότι τα εξέφρασε. Νομίζω ότι αυτό στο οποίο ελπίζω και αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αυτή, πάνω απ΄όλα, είναι μια οικογένεια. Προσεύχομαι για συγχώρεση και αποκατάσταση για εκείνους ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν αυτό ως δίδαγμα για όλους μας», είπε η Ομπάμα.

Την περασμένη Τρίτη η βασίλισσα Ελισάβετ είπε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας λυπήθηκαν για την δύσκολη εμπειρία που είχε ο εγγονός της και η σύζυγός του και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το ζήτημα του ρατσιστικού σχολίου σχετικά με τον γιο τους.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, αρνήθηκε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ρατσιστές.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Βουτιά δημοτικότητας για Χάρι και Μέγκαν μετά τη συνέντευξη: Το ίδιο και για τον Κάρολο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: