Σούπερ μάρκετ – Τράπεζες: Πώς θα δείτε εάν είναι στα όρια του δήμου ή εντός 2 χιλιομέτρων [χάρτες]

File Photο Κόσμος περιμένει έξω από τράπεζα στην Καλλιθέα κατά την διάρκεια παλαιότερου lockdown ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας μέσω ΚΥΠΕ
Mε τα νέα μέτρα του ακόμα πιο αυστηρού lockdown που τέθηκαν σε ισχύ από την Πέμπτη 4 Μαρτίου υπάρχει αυστηρός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών που αφορούν σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και τράπεζες.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

·         Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

·         Στο sms στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Επομένως, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν εάν το κατάστημα ή ATM που θέλουν να επισκεφτούν βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου τους ή εντός ακτίνας 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της εφαρμογής Google Maps. Όσον αφορά στη χιλιομετρική απόσταση βάζοντας την διεύθυνσή μας ως σημείο έναρξης της μετακίνησης και στην δεύτερη γραμμή τον προορισμό μας όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, αυτόματα η εφαρμογή της Google δείχνει  την χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να διανύσουμε και αν είναι εντός ορίων των 2 χλμ.

File Photo Screenshot Google Maps

Τα όρια του δήμου σας μπορείτε να τα εντοπίσετε πληκτρολογώντας το όνομα του δήμου στο Google Maps. Αυτόματα η εφαρμογή δείχνει σε κόκκινο πλαίσιο τα σύνορα του δήμου. Μέσα σε αυτά μπορείτε να κινηθείτε για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και ATM.

File Photo Screenshot Google Maps
File Photo Screenshot Google Maps

Mε πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Το ΦΕΚ με όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα ανά δραστηριότητα και περιοχή

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: