Συρροή 18 κρουσμάτων εντός γηροκομείου στην Αγία Παρασκευή Λέσβου

File Photo: Διασώστες μεταφέρουν ηλικιωμένη γυναίκα σε ασθενοφόρο από μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σε 18 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού στη Ζαχάρειο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου, εκ των οποίων τα 12 είναι σε τρόφιμους ηλικιωμένους και έξι σε εργαζόμενους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ελέγχους και σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Το Σάββατο άλλοι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο με πυρετό, ενώ ήδη νοσηλεύεται μια 94χρονη από την προηγούμενη εβδομάδα, επίσης με πυρετό. Οι υπόλοιποι τρόφιμοι, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα βρίσκονται σε θάλαμο καραντίνας στο γηροκομείο.

Επίσης οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους. Στο σύνολό τους σχεδόν οι ηλικιωμένοι (πλην τριών) είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου πριν νοσήσουν και η δεύτερη δόση έγινε την προηγούμενη Δευτέρα και ενώ η νόσος είχε εισχωρήσει στη μονάδα.

Πρόβλημα αντιμετωπίζει τώρα το Γηροκομείο και στο θέμα του προσωπικού, αφού ένας μεγάλος αριθμός είναι εκτός υπηρεσίας λόγω του κορωναϊού.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Θρήνος για το βρέφος: Μικρές ελπίδες λόγω των εμβολιασμών, αλλά και μεγάλη ανησυχία… Θα γίνει Μπέργκαμο η Αττική;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: