ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Κεραμέως έκρυβε τη σύμβαση με τη CISCO γιατί έδωσε εκατομμύρια αλλά και προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. μαθητών

File Photo: Λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Photo ΑΠΕ-ΜΠΕ




Επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την σύμβαση του υπουργείου με τη CISCO, εξαπολύει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την κατηγορεί ότι “αφενός έδωσε εκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία και αφετέρου ότι μετατρέπει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών σε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης και επεξεργασίας από τους ιδιώτες”.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, χωρίς καν σχετική ανακοίνωση προς τους αρμόδιους συντάκτες Παιδείας, η κα Κεραμέως ανάρτησε στα μουλωχτά τις συμβάσεις του υπουργείου της με τη CISCO για την τηλε-εκπαίδευση. Εν όψει της σημερινής κοινοβουλευτικής απάντησης στον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, η κα υπουργός αναγκάστηκε να προσποιηθεί ότι ανταποκρίνεται στο εδώ και ένα χρόνο αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να δώσει στη δημοσιότητα τις σκανδαλώδεις συμβάσεις».

Ακολούθως την κατηγορεί ότι «όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που η κ. Κεραμέως με πονηρό τρόπο ανάρτησε προκύπτει ότι όσα εμφάνιζε ως δωρεά μέχρι σήμερα, τελικά μόνο δωρεά δεν ήταν. Αντίθετα, κάθε «δωρεά» συνοδευόταν από αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση όμως δεν έμεινε εκεί. Φρόντισε αυτή να δωρίσει στην εταιρεία κρίσιμα προσωπικά δεδομένα από 1,5 εκat. πολίτες. Τώρα γίνεται καθαρό γιατί εδώ και ένα χρόνο η κα Κεραμέως κρύβει τις σχετικές συμβάσεις».

Κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι «με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση και η κα Κεραμέως εκμεταλλεύονται με απύθμενο θράσος τη δραματική κατάσταση που βιώνουν ένα χρόνο τώρα οι μαθητές και οι γονείς τους και κάνουν την πανδημία ευκαιρία πλουτισμού για τους αρεστούς τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Βασίλης Κικίλιας : Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο δεν κατέρρευσε – Δεν έχουμε γίνει «Μπέργκαμο»

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: