Συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας στην αεροδιαστημική και στη δορυφορική επικοινωνία

File Photo Σύστημα τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία EPA/HENNING KAISER μέσω ΚΥΠΕ




Διμερείς διαβουλεύσεις για τη διαστημική συνεργασία και τη δορυφορική επικοινωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα, για πρώτη φορά.

Η διαβούλευση έγινε μεταξύ του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αθανάσιου Στάβερη και του συντονιστή της γερμανικής κυβέρνησης για την Αεροδιαστημική και μέλους της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής Τόμας Γιάρζομπεκ (Thomas Jarzombek).

Η ελληνογερμανική συνεργασία συνεχίζεται σε έναν κομβικό τομέα προσανατολισμένο στο μέλλον: στη δραστηριοποίηση στο διάστημα για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος και σκοπούς που σχετίζονται με την ασφάλεια, επισημαίνει η γερμανική πρεσβεία στη χώρα μας.

Μετά τις διαβουλεύσεις, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Έρνστ Ράιχελ δήλωσε πως «η Ελλάδα και η Γερμανία μπορούν μαζί να προσφέρουν σημαντική ώθηση στην παρούσα δυναμική εμβάθυνση της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής συνεργασίας».

Ειδική αναφορά έκανε ο Γερμανός πρέσβης και στην «Ψηφιακή Βίβλο», την οποία κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στα τέλη του 2020, τονίζοντας πως προσδίδει μεγάλη σημασία στη βιομηχανική συνεργασία για την ανάπτυξη του χώρου του διαστήματος ως καταλύτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Τέλος, ο Έρνστ Ράιχελ εκφράζει την ικανοποίησή του που γερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν υποκαταστήματά στην Ελλάδα και δημιουργούν ήδη αξιόλογες θέσεις εργασίας, είναι πρόθυμες να συμβάλουν και αυτές ως συνεργάτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν: Φτιάχνουν διαστημικό σταθμό στην Σελένη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: