Συνάντηση Δένδια με Μπλίνκεν στην σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Φωτογραφία των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην έδρα της Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες, Βέλγιο. photo via Twitter@NikosDendias




Στο περιθώριο της Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο κ. Δένδιας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter και την κοινή φωτογραφία των ΥΠΕΞ της συμμαχίας, η οποία ήταν προσαρμοσμένη στις ειδικές συνθήκες της εποχής, με τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Με αιχμές στην Τουρκία

«Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να εκφραστεί η ελληνική άποψη, ότι το ΝΑΤΟ είναι μια Συμμαχία χωρών που βασίζονται στη δημοκρατία, βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και ότι συμπεριφορές οι οποίες αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο αδυνατίζουν στην πραγματικότητα τη Συμμαχία, τη συνοχή της και αντιστρατεύονται τα συμφέροντά της» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωση στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παγκόσμια ασφάλεια και το ΝΑΤΟ, όπως η κατάσταση στο Αφγανιστάν και η κατάσταση στη Λιβύη. «Ήταν για εμένα μια λαμπρή ευκαιρία να εκφράσω τις ελληνικές απόψεις και τις ελληνικές ανησυχίες» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας. Εκτός από αυτά, συζητήθηκε ακόμα η ατζέντα 2030 και το μέλλον του ΝΑΤΟ, πού πηγαίνει, πού πρέπει να πάει η Συμμαχία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανάρτησε στο Twitter στιγμιότυπο από την «οικογενειακή» φωτογραφία που είχε με τους ομολόγους του από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Με τους ομολόγους μου στην “οικογενειακή” φωτογραφία από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες» έγραψε στην ανάρτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Την ενότητα της συμμαχίας και τους διατλαντικούς δεσμούς επαναβεβαίωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: