Συναγερμός για την Αττική: Ανιχνεύθηκαν δυο νέες μεταλλάξεις του κορωναϊού

File photo: Αναπαράσταση κυττάρου που έχει προσβληθεί από τον κορωναϊό. EPA/NIAID/NATIONAL INSTITUTES OF HEALTH
Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας ύστερα από τον εντοπισμό δυο νέων μεταλλάξεων του κορωναϊού που ανιχνεύθηκαν στην Ελλάδα και εγείρουν υποψίες για ανθεκτικότητα στα εμβόλια.

Τα  κρούσματα των δυο νέων μεταλλάξεων διαπιστώθηκαν στην Αττική και καταγράφηκαν από το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, το ένα κρούσμα πρόκειται αφορά σε παραλλαγή του βρετανικού στελέχους και το δεύτερο έχει την ίδια μετάλλαξη που περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας. Για τα δυο κρούσματα των δυο μεταλλάξεων βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ιχνηλάτησης.

Οι επιστήμονες έχουν προβληματιστεί έντονα για αυτή την εξέλιξη, καθώς η δεύτερη μετάλλαξη -που σχετίζεται με τα στελέχη της Νοτίου Αφρικής και της Βραζιλίας- φαίνεται να είναι πιο ανθεκτική στο εμβόλιο κατά του φονικού ιού.

Σε αυτό αναφέρθηκε και η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, η οποία μιλώντας στον Alpha είπε πως «υπάρχει η μεγάλη απειλή» να δημιουργηθεί ένα πολύ δυνατό στέλεχος που δεν το πιάνουν τα εμβόλια.

Ωστόσο όπως ξεκαθάρισε «μεταλλάξεις πάντα υπάρχουν και για τους ιούς και για τους κοροναϊούς. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι πως δεν πρέπει να φοβηθούμε, γνωρίζουμε ότι είναι πολύ επιθετικοί, αλλά μέχρι τώρα οι μεταλλάξεις που είχαμε μέχρι προχθές ήταν όλες ελεγχόμενες, εκτός από την τελευταία που περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Πηγή: OPEN TV

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κανένα σημάδι βελτίωσης: 2.301 τα νέα κρούσματα, 41 θάνατοι, 452 διασωληνωμένοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: