Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια για την προανακριτική εναντίον του Νίκου Παππά

File Photo Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στη Βουλή ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές μέσω ΚΥΠΕ




‘Αρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Ν. Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016, έπειτα από πρόταση 30 βουλευτών της  ΝΔ.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα των βουλευτών και στείλουν επιστολική ψήφο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την πρόταση αναμένεται να στηρίξουν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ θα πει – κατά την πάγια τακτική του- παρών. Την ίδια ώρα, το ΜεΡΑ25 πιθανότατα θα επιλέξει να απέχει από την ψηφοφορία.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση και τη σημερινή εισήγηση του Α. Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πρόκειται να στηρίξει τον πρώην Υπουργό Επικρατείας. «Η κυβέρνηση στήνει δεύτερο ειδικό δικαστήριο για Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία», είπε εξάλλου νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας την στιγμή που η πλειονότητα των στελεχών του κόμματος υπογράμμιζαν ότι το κόμμα δέχεται προφανή επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία.

Στο μεταξύ από τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κινηθούν στα πλαίσια της πρότασης που κατέθεσαν. Συγκεκριμένα θα προβάλλουν όλα όσα έχει υποστηρίξει ο Χρ. Καλογρίτσας, καθώς επίσης και τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι ο κ. Παππάς κατηγορείται για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει αποκαλύψει, μεταξύ άλλων, ότι το καλοκαίρι του 2016 υπήρξε εικονική συμφωνία με τη λιβανέζικη κατασκευαστική CCC για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στο διαγωνισμό απόκτησης τηλεοπτικής συχνότητας. Ειδικότερα, στη μήνυσή του ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή του ίδιου και του ομίλου, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας καταγγέλλει ότι ο Νίκος Παππάς είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο  για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού». Ο εργολάβος υποστήριξε μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πως επειδή εκείνος δεν είχε τις προϋποθέσεις για να μετέχει στο διαγωνισμό τον είχε προσεγγίσει ο Νίκος Παππάς και συνεργάτες του.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο απολογισμός και ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου -Τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: