Σφοδρές αντιδράσεις για τα βαφτίσια του Αδωνι Γεωργιάδη εν μέσω lockdown

File Photo: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Αντιδράσεις προκαλεί η τελετή βάπτισης στην οποία συμμετείχε ως νονός -και δημοσιοποίησε ο ίδιος- ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, εν μέσω lockdown.

Το μυστήριο έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Πλάκα και το δημοσιοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης μέσω του λογαριασμού του στο facebook, όπου ανέγραψε: »Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!»

Μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε και στα social media η κίνησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε με ανάρτησή του στην οποία εμφάνισε μία «ειδική άδεια», χορηγηθείσα από τη Γενική Γραματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πάντως χθες, ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας, μιλώντας στο Mega φάνηκε να αδειάζει τον υπουργό διερωτώμενος: «Εγινε μια συγκεκριμένη ενέργεια από έναν υπουργό. Εχετε άλλες πληροφορίες ότι γίνονται βαφτίσεις σε εκκλησίες;»

Ερωτηθείς για το θέμα της ειδικής άδειας σημείωσε: «Εγώ αυτό πρώτη φορά το ακούω. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, ότι μπορεί κανείς να πάρει άδεια για να τελέσει οτιδήποτε σε μία εκκλησία εκτός από αυτά τα οποία επιτρέπονται σύμφωνα με τις αποφάσεις που βγαίνουν κάθε εβδομάδα. Την ειδική άδεια που λέτε πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω» επανέλαβε, προσθέτοντας ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται σε περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE  

Ρωσία και Ιράν επιχείρησαν να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές του 2020 σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: