Σε θερμό κλίμα συνάντηση Έλληνα πρέσβη με τον κυβερνήτη Αλεξάνδρειας: Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας

File Photo: Άποψη του ΚάιτΜπέι στην Αλεξάνδρεια EPA, KHALED ELFIQI




Τις δυνατότητες ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν σε συνάντησή τους που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης με τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Μοχάμεντ Ελ Σερίφ, που του επεφύλαξε θερμή υποδοχή.

Ο πρέσβης κ. Γκαριλίδης ανέφερε στον Αιγύπτιο αξιωματούχο ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Αίγυπτο ανέρχονται σε τρία δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα πέμπτη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επενδύουν στην Αίγυπτο. Παράλληλα, τονίστηκε ότι αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο όγκος των επενδύσεων.

«Η Ελλάδα δίνει σημασία στην υπογραφή συμφωνίας για μια οικονομική ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, προς όφελος και όφελος των δύο χωρών», επισήμανε ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο, όπως κατέγραψε και ο αιγυπτιακός τύπος, στη συνάντηση που είχε παρουσία του γενικού προξένους της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Αθανάσιου Κοτσιώνη.

Μάλιστα, ο κ. Γαριλίδης τόνισε ότι ανέρχονται σε 104 τα ελληνικά επενδυτικά προγράμματα στην Αίγυπτο, τα οποία μάλιστα αφορούν σημαντικούς παραγωγικούς τομείς, όπως: ο τομέας των χημικών βιομηχανιών, ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας, ο τομέας των δομικών υλικών, καθώς και η βιομηχανία τροφίμων, εμπορικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες και έργα μεταφορών.

Επίσης, ο Έλληνας πρέσβης εξέφρασε την επιθυμία της χώρας μας να αναπτύξει τη διμερή συνεργασία και μεταξύ των δήμων Αλεξάνδρειας και Αθήνας, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, όταν ξεπεραστεί η περίοδος της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης Μοχάμεντ Ελ Σερίφ καλωσόρισε τον Έλληνα πρέσβη στην Αλεξάνδρεια, τονίζοντας τις πανάρχαιες και ισχυρές σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, οι οποίες χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 3ο αιώνα π.Χ. από την εποχή της ίδρυσης της πόλης από τον Μ. Αλέξανδρο, επισημαίνοντας μάλιστα τη δυναμική παρουσία της ελληνικής παροικίας, παράλληλα με την ύπαρξη μίας μεγάλης αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κυβερνήτης Μοχάμεντ Αλ Σερίφ επιβεβαίωσε την πλήρη ετοιμότητα των υπηρεσιών της Αλεξάνδρειας και γενικότερα των αιγυπτιακών αρχών για να συνεργαστούν με την ελληνική πλευρά, ειδικά όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: