Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης θέτει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ εξ αιτίας του Κουφοντίνα

File Photo Παρά την αστυνομική επαγρύπνηση άγνωστοι επιτίθενται ακόμα και κατά αστυνομικών τμημάτων, όπως σε αυτό της Πεύκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ
Σε «πορτοκαλί συναγερμό» βρίσκεται πλέον η ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα και των βίαιων αντιδράσεων από μερίδα του αναρχικού χώρου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον πολυϊσοβίτη.

Τις συσκέψεις των τελευταίων ωρών απασχόλησαν οι καταδρομικές επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλων στόχων και η δυσκολία που διαπιστώνεται στη σύλληψη των δραστών. Χθες το πρωί, τη ΓΑΔΑ επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ενώ το μεσημέρι ακολούθησε νέα, ευρεία σύσκεψη στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη. Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι ήδη η αστυνομία έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, που θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην αποφυγή ενεργειών από την αστυνομία, που θα πυροδοτήσουν το ήδη τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών.

Eνα από τα θέματα που απασχόλησαν τις συσκέψεις ήταν η πρωτοβουλία αναρχικών να πραγματοποιούν ελέγχους σε διερχόμενους οδηγούς στην οδό Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου σε αναζήτηση μυστικών αστυνομικών. Το θέμα κατήγγειλαν παθόντες και στο σημείο έσπευσαν μια διμοιρία ΜΑΤ και δικυκλιστές της ομάδας Δράση. Αρμόδιος αξιωματούχος δήλωσε στην «Κ» ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών έχουν εντείνει την προσοχή τους στην περιοχή, καθώς μέσα σε διάστημα λίγων ωρών εντοπίστηκε σακούλα με 5 μολότοφ, ενώ κατεγράφη και επίθεση κατά διερχόμενου περιπολικού.

Αποφασίστηκε ακόμα η ενίσχυση των περιπολιών από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε μια προσπάθεια να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω οι δράστες των επιθέσεων. Πλην της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, έχουν ενεργοποιηθεί και οι πέντε περιφερειακές υποδιευθύνσεις Ασφαλείας καθώς μεταξύ άλλων παρατηρείται αποκέντρωση των επιθέσεων. Αυτό απέδειξε ο πρόσφατος βανδαλισμός εμπορικών καταστημάτων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Π. Φάληρο, οι εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Ν. Σμύρνη και Αγ. Δημήτριο ή η επίθεση με μπογιές στο Ιδρυμα Γουλανδρή.

Την προσπάθεια ενίσχυσης του πληροφοριακού δικτύου ενδυναμώνουν τα στελέχη των «ειδικών» υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Εχουν χαρτογραφήσει και θέσει υπό επιτήρηση πυρήνες αντιεξουσιαστών που αναπτύσσουν ακτιβιστική δράση υπέρ του απεργού πείνας, ενώ εντείνουν την προσοχή τους για το ενδεχόμενο μέσα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών να δημιουργηθεί νέα ομάδα του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης».

Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη αναδιάταξη των δυνάμεων, έτσι ώστε να υπάρχει εντονότερη και πιο εμφανής παρουσία της αστυνομίας κοντά σε πιθανούς στόχους. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε πως οι περιπολίες στελεχών της Αμεσης Δράσης έχουν αυξηθεί κατά 25%, ενώ η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι στους δικυκλιστές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Δράση έχει δοθεί οδηγία να κάνουν συχνές διελεύσεις ή ακόμη και τα διαλείμματά τους στα Α.Τ. Και αυτό ώστε η παρουσία τους εκεί να αποτρέπει πιθανές επιθέσεις.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr, Γιάννης Σουλιώτης
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

“Κλείστε” όλη τη χώρα σήμερα, όχι σε 15 μέρες, τα μέτρα δεν αποδίδουν: Σήμανε συναγερμός στη χώρα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: