Ρόναλντ Κούμαν: «Η καλύτερη βραδιά μου ως προπονητής της Μπαρτσελόνα»

Ο προπονητής της Mπαρτσελόνα Ρόναλντ Κούμαν δίνει οδηγίες στον Ι. Μορίμπα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Σεβίλλη στο στάδιο Camp Nou, στη Βαρκελώνη. EPA/Alberto Estevez, μέσω ΚΥΠΕ




Mε μία ανατροπή που ξεκίνησε στις καθυστερήσεις και ολοκληρώθηκε στην παράταση, η Μπαρτσελόνα νικώντας 3-0 την Σεβίλλη, στην μεταξύ τους επαναληπτική ημιτελική αναμέτρηση στο ισπανικό Κύπελλο, εξασφάλισε συμμετοχή στον τελικό.

Η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα για ένατη φορά τα 11 τελευταία χρόνια  στον τελικό (έλειψε μόνο στους τελικούς 2013 και 2020), «τρέλανε» και τον Ρόναλντ Κούμαν που έζησε την καλύτερη βραδιά του -μέχρι τώρα-  ως προπονητής της ισπανικής ομάδας.

«Είμαι περισσότερο από 100% περήφανος για τους παίκτες μου. Ο τρόπος που παίζαμε είναι ο πιο δύσκολος, με πίεση στην ομάδα καθ ‘όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η προσπάθεια είναι απίστευτη. Ο τρόπος που το κάναμε, παίζοντας χωρίς τη μπάλα, ήταν απίστευτος», είπε ο Ολλανδός προπονητής και συμπλήρωσε:

«Το μόνο πράγμα που έλειπε ήταν οι οπαδοί. Κάθε παιχνίδι που παίζουμε χωρίς φιλάθλους είναι δυσάρεστο. Το ποδόσφαιρο παίζεται για τους φιλάθλους, μια νύχτα όπως σήμερα (σ.σ: χθες) με 90.000 κόσμο θα ήταν κάτι άλλο».

«Είμαι περήφανος για το πώς παίζουμε τις τελευταίες εβδομάδες, πώς πιέσαμε τη Σεβίλλη χωρίς τη μπάλα. Είναι μια νοοτροπία που βελτιώνουμε. Ως προπονητής δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα από αυτά που έχουμε δει απόψε (σ.σ: χθες), είναι η καλύτερη βραδιά μου ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, ήταν απίστευτο, είμαι πολύ χαρούμενος. Ημασταν καλύτεροι και στα δύο παιχνίδια, αλλά αυτό ήταν ξεχωριστό» σημείωσε ο Ρόναλντ Κούμαν και πρόσθεσε:

«Αξίζουμε να παίξουμε τον τελικό γιατί ήμασταν η καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια», πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε ότι «το πέναλτι που απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν, φυσικά, ήταν αποφασιστικό, γιατί το να σκοράρεις τρία γκολ εναντίον της Σεβίλης στη συνέχεια θα ήταν πολύ δύσκολο.»

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 17 Απριλίου στη Σεβίλη. Απόψε αγωνίζονται στον έτερο επαναληπτικό, Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο (α΄ματς 1-1).

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μπαρτσελόνα, Παρί ή Μάντσεστερ Σίτι: Ο Μέσι αποφασίζει στο τέλος της σεζόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: