Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εναρμόνιση με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ

File Photo Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέτρης Αυγενάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του έγινε από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού

“Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ”. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αν και σε γενικές γραμμές δεν υπήρξαν αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο ενσωματώνει στο θεσμικό πλαίσιο τις τελευταίες τροποποιήσεις του Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA.

Κατά τη δευτερολογία του, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “αδιαφορία, κωλυσιεργία και ωχαδερφισμό στο θέμα του αντιντόπινγκ”, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει 2 εκατ. ευρώ για τον αναγκαίο εξοπλισμό του εργαστηρίου αντιντόπινγκ, που πλέον θα υπάγεται στον “Δημόκριτο”, καθώς και τον προϋπολογισμό του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.265.000 ευρώ αφορούν την τακτική επιχορήγησή του από τη ΓΓΑ.

Ο κ. Αυγενάκης απάντησε εκ νέου και στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στις εκλογικές διαδικασίες των αθλητικών ομοσπονδιών, “Φέρτε μου μία γραπτή καταγγελία σωματείου, που να λέει ότι ο Αυγενάκης παρενέβη υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Μην κάνετε πολιτική δημοσιευμάτων” τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα, και συμπλήρωσε: “Επιμένουμε να μιλάμε με τους πολλούς, με το υγιές τμήμα της αθλητικής οικογένειας. Χαίρομαι για τα ποσοστά ανανέωσης των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών”.

“Το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων λειτουργεί άψογα. Δεν είναι εργαλείο για τις εκλογικές διαδικασίες, αλλά θεμέλιο για την επόμενη περίοδο. Πάνω από 1000 σωματεία περιμένουν να ανοιξουν ξανά οι διαδικασίες για να εγγραφούν και περίπου 850 περιμένουν την ολοκλήρωση της εγγραφής τους” ανέφερε ακόμη ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απευθείας επιχορήγηση των νόμιμων σωματείων από την Πολιτεία, λέγοντας ότι έχουν ήδη μοιραστεί 9,5 εκατ. ευρώ και μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 4 εκατ. στα δικαιούχα σωματεία. Υπενθύμισε, παράλληλα, την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση για χρηματοδότηση του επαγγελματικού, αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών, επισημαίνοντας ότι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής οικογένειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νικητής ο Χάμιλτον μετά από μάχη με τον Φερστάπεν, στο Μπαχρέιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: