Προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κορωναϊό: Με παράταση lockdown και άνοιγμα της αγοράς

File Photo: Γιατρός προετοιμάζεται να εμβολιάσει πολίτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, μέσω ΚΥΠΕ




Πληροφορίες που επιτείνουν τις απορίες και τη σύγχυση έχουν εκπορευθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που συζήτησαν σήμερα την τελική τους εισήγηση προς την κυβέρνηση ενόψει των ανακοινώσεων που θα κάνει το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται εισηγούνται το κλείσιμο όλων ανεξαιρέτως των σχολείων της χώρας για δύο εβδομάδες προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Παράλληλα, εισηγούνται την παράταση του lockdown στην Αττική έως το τέλος Μαρτίου ενώ αναζητείται ειδική φόρμουλα ώστε να λειτουργήσει μέρος του λιανεμπορίου ενδεχομένως από τις 22 Μαρτίου. Πιθανώς με την μέθοδο του click away κάτι που τις προηγούμενες ημέρες διαψευδόταν ως ενδεχόμενο.

Επίσης εισηγούνται να μπουν σε σήμανση βαθύ κόκκινο ακόμη τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι της χώρας.

Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς και τους δήμους Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της επιτροπής ήταν έντονη καθώς είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της κυρίας Αναστασίας Κοτανίδου ότι κάτι δεν πάει καλά με την Επιτροπή και έχει χάσει τον δρόμο της.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της Καθαράς Δευτέρας αλλά αποφασίστηκε να μην ληφθούν νέα μέτρα και απλώς να γίνουν συστάσεις.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Κεραυνοί και από Δερμιτζάκη κατά Επιτροπής: Δεν λειτουργεί πλέον, είναι η ώρα του Τσιόδρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: