Πλατφόρμα καταχώρισης των θετικών self tests προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

O υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Kυριάκος Πιερρακάκης μιλησε στον ΣΚΑΪ για την πλατφόρμα που θα καταγράφει τα self test που θα παίρνουν οι πολίτες από τα φαρμακεία. Photo via youtube/skai




Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα δηλώνονται τα κρούσματα κορωναϊού που θα προκύπτουν από τα self test που θα κάνουν οι πολίτες προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η πλατφόρμα που θα καταγράφει τα τεστ που πρόκειται να παίρνει ο κάθε πολίτης από τα φαρμακεία είναι σχεδόν έτοιμη είπε ο κ. Πιερρακάκης που μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε:

«Αυτό το σύστημα θα αλληλεπιδρά με το σύστημα της συνταγογράφησης που έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Ο κάθε πολίτης με βάση τον ΑΜΚΑ του θα μπορεί να έχει τέσσερα self test για τον Covid -19 τον μήνα. Η διαδικασία είναι υπό διαμόρφωση, αλλά αρχικά οι ίδιοι οι πολίτες θα πηγαίνουν στα φαρμακεία να παίρνουν τα τεστ».

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι πρόκειται να δημιουργεί μια πλατφόρμα που στην περίπτωση που προκύψει ένα θετικό τεστ να μπαίνει ο πολίτης εφόσον το επιθυμεί και να το δηλώνει.

Για την πορεία του εμβολιασμού υπογράμμισε ότι «έχουμε πάνω από 1,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη γίνει και κάθε βδομάδα προσθέτουμε 200 χιλιάδες ραντεβού».

Για τον πενταψήφιο αριθμό 13032, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι είναι έτοιμος και «ήδη δουλεύει, είναι διαθέσιμος. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα από την συσκευή του και θα υπάρχει χρονική διάρκεια και περιορισμός».

Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι η κινητικότητα με βάση τα γραπτά μηνύματα που έχουν σταλεί είναι αυξημένη κατά περίπου 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Self testing: Τι είναι και πώς θα το κάνουμε στο σπίτι – Τα υπέρ και τα κατά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: