Πήρε το πρώτο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ: Μία σημαντική νίκη με 3-1 επί της ΑΕΚ

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Michael Krmencik (Δ) μάχεται για την μπάλα με τον παίκτη της ΑΕΚ (Α), κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 1η αγωνιστική των Play-off του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, στο γήπεδο της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Παιχνίδι με πάθος και ένταση έγινε στην Τούμπα μεταξύ των δυο Δικεφάλων στην πρεμιέρα των πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαιη και σημαντική νίκη με 3-1 επί της ΑΕΚ, η οποία μόνο στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε την δύναμη της.

Μόλις στο 3′ ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς, που με ωραίο γωνιακό σουτ από αριστερά, μετά από κεφαλιά ασίστ του Ινγκασον, παραβίασε την εστία του Αθανασιάδη για το πρόωρο 1-0.

Το γκολ έδωσε καλή ψυχολογία στον ΠΑΟΚ, αλλά και ζωήρεψε την Ενωση που άρχισε επιθέσεις για την ισοφάριση. Την καλή ευκαιρία όμως την έχασε ο ΠΑΟΚ με τον Σβαμπ στο 21′ η κεφαλιά του οποίου από το σημείο του πέναλτι έφυγε άουτ.

Με παιχνίδι τακτικής ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ρυθμό αυτό και στο 30′ από ασίστ του Ελ Καντουρί, ο Σφιντέρσκι με σουτ από πλάγια θέση πέτυχε γκολ, που όμως με υπόδειξη από τον διαιτητή VAR ακυρώθηκε στη φάση που ο Μαροκινός χρησιμοποίησε το χέρι του.

Η ΑΕΚ αφυπνίστηκε στο τέλος του ημιχρόνου αφού ως τότε προσπαθούσε χωρίς νεύρο και οργάνωση και με τον Πασχαλάκη να περνάει ένα ήσυχο 40λεπτο.. Μόλις στο 42΄ ένα σουτ του Ολιβέϊρα, άστοχο, καταγράφηκε σαν η πρώτη τελική της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος για να έρθει η ισοφάριση των φιλοξενούμενων στο 4ο των καθυστερήσεων από πλασέ του Ολιβέϊρα σε πολύ ωραία ασιστ του Μάνταλου. .

Με την έναρξη της επανάληψης, λίγα μόλις δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα ο Σφιντέρσκι πέτυχε πολύ όμορφο γκολ με υποδειγματικό πλασέ, σε ασίστ του Τζόλη στο 46′.

Στο 50′ σουτ του Ανσαριφάρντ έδιωξε σε κόρνερ με επέμβαση ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ ξαναβρήκε μετά το 2-1 έναν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και επιχείρησε να διασφαλίσει τη νίκη με ‘ένα τρίτο γκολ.

Στο 65′ από σέντρα του Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι, ο Ολιβέιρα, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης απομάκρυνε έγκαιρα.

Στο 75’ ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε εκτός αγώνα τον καλύτερο του παίκτη σήμερα Κάρολ Σφιντέρσκι ολότελα ανεξήγητα για να τον αντικαταστήσει με τον Κρμέντσικ που στο 80΄έχασε μοναδική ευκαιρία για τρίτο γκολ σουτάροντας άστοχα από θέση βολής.

Ο ΠΑΟΚ τέλειωσε τον αγώνα στο 89΄ με ωραίο πλασέ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς και πάλι, σε ασίστ του Κρμέντσικ. Το 3-1 είναι η δίκαιη επιβράβευση του ΠΑΟΚ που πήρε το πρώτο από τα 10 παιχνίδια του μίνι αυτού πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο) που έκανε και πολλά λάθη.

Κίτρινες: Ροντρίγκο, Σβαμπ, Πασχαλάκης – Σιμάνσκι, Σάκχοφ

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (87′ Μιχαηλίδης), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (68′ Μουργκ), Σβιντέρσκι (75′ Κρμέντσικ)

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Σβάρνας, Λάτσι, Μπακάκης (81΄Νταντσένκο), Σιμάνσκι (58′ Σάκχοφ), Κρίστιτσιτς (82΄Κοσίδης), Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (68′ Αλμπάνης)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Φανέλα με το νούμερο 770 έδωσε ο Ανιέλι στον Ρονάλντο: Τόσα είναι και τα γκολ που έχει πετύχει έως σήμερα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: