Πιερρακάκης: Έτοιμος ο πενταψήφιος για sms σε περίπτωση ανοίγματος του λιανεμπορίου

File Photo: Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου, σε περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο, είναι έτοιμη, δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm.

Με το SMS στο 13032 θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν για τρεις ώρες την ημέρα τα ψώνια τους στα μαγαζιά όταν γίνει η εισήγηση από τους επιστήμονες για την άρση του lockdown και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι «έχουμε ένα σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά. Αυτήν την εβδομάδα θα περάσουμε τα 1 εκατ. εμβόλια πρώτες και δεύτερες δόσεις, έχουμε καταφέρει να ακουμπάμε τους 30.0000 εμβολιασμούς την ημέρα. Η εμβολιαστική αλυσίδα που στήθηκε από το μηδέν δουλεύει αρτιότατα. Ο επιχειρησιακός μας στόχος ήταν, όταν έρχονται τα εμβόλια, να γίνονται με τον καλύτερο τρόπο».

Για τις βεβαιώσεις εμβολιασμού ο υπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται για εργαλείο διευκόλυνσης, όχι περιορισμού. «Για παράδειγμα για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει να περνά τα σύνορα πιο εύκολα. Κι αυτό είναι σημαντικό για να έχουμε μια επανεκκίνηση των ταξιδιών, του τρόπου με τον οποίο δουλεύαμε και ταξιδεύαμε πριν από τον ιό» εξήγησε.

Σχετικά με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ ανέφερε ότι ο στόχος έχει πιαστεί από το πρώτο κάλεσμα και θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός της εταιρείας με μεγάλη ταχύτητα, ενώ για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα διευκολύνει τους επαγγελματίες, καθώς «από αυτόν τον μήνα οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, θα μπορούν να δουλεύουν από το γραφείο ή το σπίτι τους κι όχι να χρειάζεται μετάβαση σε κτηματολογικά γραφεία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ανοίγει ξανά η αγορά από 1η Μαρτίου: Με ειδικό SMS και τρίωρη προθεσμία για ψώνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: