Περιορισμό στις αφίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα επιβάλλει η Ιαπωνία

File Photo Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο EPA/FRANCK ROBICHON μέσω ΚΥΠΕ




Η Ιαπωνία σκοπεύει να περιορίσει τον αριθμό των ημερήσιων αφίξεων στη χώρα σε περίπου 2.000 και να επιτρέψει εξαιρέσεις στις διεθνείς, ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, όταν θα αρθεί η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» εξαιτίας της Covid-19 στο Τόκιο.

Η άρση των απαγορεύσεων θα γίνει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, όπως ανέφερε η εφημερίδα «Nikkei» τη Δευτέρα (08/03).

Η έκθεση της εφημερίδας προσθέτει ότι ο προτεινόμενος αριθμός θα περιλαμβάνει και Ιάπωνες υπηκόους που επιστρέφουν στη χώρα. Η Ιαπωνία ανέστειλε προσωρινά εξαιρέσεις που επιτρέπουν σε αλλοδαπούς αθλητές να προπονούνται στη χώρα πριν από τους Αγώνες, καθώς έκλεισε τα σύνορά της, για να περιορίσει τις περιπτώσεις της πανδημίας του κορωναϊού. Η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην πρωτεύουσα έχει παραταθεί έως τις 21 Μαρτίου.

Πάνω από 70.000 άτομα -συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών κι εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης – αναμένεται να εισέλθουν στη χώρα για τους Αγώνες, ενώ οι «δοκιμαστικές εκδηλώσεις» (test events) για τους Ολυμπιακούς θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι των Ολυμπιακών Αγώνων αποκάλυψαν τον πρώτο από τους πολλούς κανόνες για τη προστασία απ’ την Covid-19 ενόψει των Αγώνων, ξεκινώντας από την απαγόρευση των τραγουδιών και των ψαλμουδιών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και την υποχρέωση των συμμετεχόντων να φορούν μάσκες «ανά πάσα στιγμή», εκτός από το φαγητό, τον ύπνο ή την παρουσία τους σε υπαίθριους χώρους.

Η Ιαπωνία είχε περισσότερες από 441.200 περιπτώσεις Covid-19 με τον αριθμό των θανάτων να υπερβαίνει τα 8.300.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ο Τσιτσιπάς ξανά στην 5η θέση του παγκόσμιου τένις: Πέρασε τον Φέντερερ για πρώτη φορά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: